Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Jan Magnussens dårlige weekend

ALMS 
17/03/13 

American Le Mans SeriesBanalt problem satte Jan Magnussen ud af spillet kort efter starten
Det så ellers lovende ud, men heller ikke denne gang lykkedes det Jan Magnussen at gentage succeserne fra 2006, 2008 og 2009. Drømmen om endnu en guldpokal i det legendariske 12 Hours of Sebring smuldrede på pitlane, da gearkasseproblemer satte den gule Corvette #3 ud af spillet kort efter løbsstart.
 

Det så ellers lovende ud, men heller ikke denne gang lykkedes det Jan Magnussen at gentage succeserne fra 2006, 2008 og 2009. Drømmen om endnu en guldpokal i det legendariske 12 Hours of Sebring smuldrede på pitlane, da gearkasseproblemer satte den gule Corvette #3 ud af spillet kort efter løbsstart.

"Vi havde ellers lige sundet os efter en urimelig 60 sekunders straf, som sendte os helt ned bagest i feltet. Antonio Garcia ramte en LMPC-racer bagi kort efter løbets start, og det mente ledelsen åbenbart var noget, han gjorde for at more sig," lyder det fra en skuffet Jan Magnussen.

"Da Antonio kom tilbage på banen igen, begyndte han straks at hente de tabte pladser ind med nogle superhurtige omgange. Men så begyndte gearkassen at lave vrøvl, hvilket betød, at vi måtte have bilen i garagen og skifte gearkassen og det meste af drivlinen"

"Det mest irriterende var, at fejlen faktisk skyldtes noget så banalt som et stik med en løs forbindelse. Vi havde slet ikke behøvet at skifte gearkassen! Men sådan noget finder man naturligvis først ud af bagefter, det er klart," siger Jan Magnussen.

Selvom mekanikerne fra Corvette Racing fik ordnet sagerne på Corvette #3 hurtigere end et almindeligt Chevrolet-værksted kan skifte en vinduesvisker, røg Jan Magnussen og holdkammeraterne Antonio Garcia og Jordan Taylor imidlertid så langt ned på listen, at de ikke længere havde nogen chance for at vinde løbet.

"I stedet valgte vi at holde bilen kørende og gå efter de point, der var mulige, og det gik faktisk okay," forklarer Jan Magnussen.

"Men kun indtil klokken halv otte lørdag aften, hvor gearkassen igen gav os problemer. Da besluttede vi altså at hive bilen ud af løbet i stedet for at bede gutterne om endnu en gang at kæmpe med en bil, som alligevel var sat helt ud af spillet"

Corvette Racing måtte dog ikke tage tomhændet hjem fra Sebring. Teamets anden bil med Oliver Gavin, Tommy Milner og Richard Westbrook bag rattet, kørte nemlig over målstregen som den første i GT-klassen — i øvrigt efter en gyser af en battle med en Ferrari.

"Det var ikke den fedeste weekend for os, og det er ikke sjovt at starte 2013-sæsonen med sådan et nederlag. Men jeg er naturligvis glad på teamets vegne. Gutterne har kæmpet hårdt siden vi ankom i mandags, og de har virkelig fortjent den sejr, som Gavin, Milner og Westbrook hentede hjem her til aften," slutter Jan Magnussen.

"Nu gælder det næste ALMS-løb i Long Beach, Los Angeles — og så håber jeg, at vores uheldskvote er ved at være brugt op!"


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • 16/03/13 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS