Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Jesper Bisted klar til ny sæson med hurtigere bil

DM Rally 
15/03/13 

Den 22. og 23. marts starter rallysæsonen for Jesper Bisted. Rallykøreren fra Oens ved Horsens drager her sydpå for at deltage i det nordtyske ADAC Wikinger Rallye, der er første afdeling af det danske mesterskab. I sin Suzuki Swift Maxi 1600 bliver han ligesom i efterårets løb sekunderet af Heidi Knudsen.
 

”Vi føler, at vi er godt forberedte til løbet,” siger Jesper Bisted. ”I starten af marts deltog vi i en rallytest på Fyn, hvor vi fik prøvet bilen af og testet den nye undervogn og de ændringer, vi havde foretaget.”


Jesper Bisted og Heidi Knudsen er klar til sæsonpremieren i DM i rally. Der er kommet nye – eller rettere gamle – farver på bilen, som også er blevet ændret underneden.

For selv om bilen er identisk, så er der siden sidste sæson sket enkelte ændringer.
”Til testen prøvede vi at køre med 18 tommer fælge, hvor vi tidligere har kørt med nogle på 17 tommer. Bare ved at få nogle større hjul og dæk på bilen, kunne vi køre seks sekunder hurtigere på hastighedsprøven, fordi bilen trak i stedet for at lave hjulspin,” fortæller Jesper Bisted optimistisk.

”Men bilen var også meget mere rolig at køre med, og ud fra den større diameter på dækkene skulle det give 10 km/t mere på toppen, og selv om man så skulle tro, at den ville være langsommere i optrækket, så virkede det ikke til at være tilfældet.”

Sæsonpremieren foregår i ADAC Wikinger Rallye, der har centrum godt 30 km syd for den dansktyske grænse i den nordtyske provinsby Süderbrarup. Det er et løb, som Jesper Bisted har deltaget i mange gange før.

”Sidste år sluttede jeg langt nede i rækkerne, fordi jeg fik et tidstillæg, da jeg måtte stoppe med en defekt på førstedagen, men det skulle vi gerne undgå. Bilen er gået efter overalt, og efter løbet i Ringkøbing har den bare kørt perfekt,” siger han. ”Heidi og jeg går efter at vinde klassen. Det er vores mål.”

Mens bil og co-driver er de samme som ved sæsonafslutningen i 2012, har Jesper Bisted dog valgt i år at vende tilbage til at køre i Bisted Motorsports vanlige grønne og hvide farver, mens den mangedobbelte danske rallymester Jørgen Nielsen er blevet fast tilknyttet teamet som teknisk chef.

Bisted Motorsport


Læs mere om:
 • Jesper Bisted
 • Schleswig
 • 23/03/13 - Schleswig - DM Rally - DASU mesterskab
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions