Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Jan Magnussen klar til 12 barske timer

ALMS 
14/03/13 

American Le Mans SeriesStrategien er at dele øretæver ud. Og undgå selv at få nogen" lyder det fra Jan Magnussen forud sæsonens første ALMS-løb på Sebring-banen i Florida, USA
 

På lørdag den 16. marts skydes ALMS-sæsonen traditionen tro i gang med et 12-timers-løb på Sebring-banen i Florida. Jan Magnussen er klar til at sætte sig bag rattet i den gule Corvette og yde sit bedste — og denne gang skal der virkelig kæmpes for guldet, mener den danske racerkører.

"Ingen tvivl om, at Ferrari og Aston Martin er uhyggelig stærke i år," erkender Jan Magnussen efter tirsdagens træning med resten af Corvette-teamet.

"Vi har brugt de sidste par dage effektivt til at afprøve nye ideer og opsætninger. Nogle har fungeret, mens andre slet ikke har fungeret," lyder det fra racerkøreren.

Jan Magnussen — som tre gange tidligere har vundet 12 Hours of Sebring — er dog ikke sen til at svare på, hvad der skal til for at vinde løbet.

"Vi skal køre stærkt, det er jo klart. Men det er mere afgørende, at vi får tingene til at holde. Sebring er den mest rå og utaknemmelige bane, jeg kender, og den er mega hård ved bilerne. Vi kører på resterne af en gammel lufthavn fra Anden Verdenskrig, og det er en god blanding af betonelementer og dårlig asfalt. Alligevel er det en ret hurtig bane med masser af fart hele vejen rundt, og det stiller store krav til, hvordan du sætter bilen op,” siger Jan Magnussen.

Jan Magnussen og holdkammeraterne Antonio Garcia og Jordan Taylor vil fortsætte træningen onsdag og torsdag, mens kvalifikationsrunderne fredag vil afgøre, hvor den gule Corvette #3 skal holde på startgridden, når løbet skydes i gang lørdag klokken 15.30 dansk tid.

Årets udgave af 12 Hours of Sebring får i øvrigt dansk deltagelse i alle klasser, da Tom Kristensen atter stiller op for Audi i LMP1-klassen, mens den Chicago-baserede forretningsmand David Heinemeier-Hansson deltager i LMP2-klassen i en Oreca-racer for Performance Tech Motorsports.

Løbet kan følges live på nettet — klik ind på www.alms.com eller www.motorstv.com.

Facts om 12 Hours of Sebring
- Løbet har med én enkelt undtagelse fundet sted hvert år siden 1952
- Jan Magnussen deltog første gang i 12 Hours of Sebring i en prototype i 1999
- Banen er bygget på resterne af en gammel militærlufthavn fra Anden Verdenskrig
- Løbet betegnes af publikum som det amerikanske svar på Le Mans
- Jan Magnussen har vundet 12 Hours of Sebring tre gange (2006, 2008 og 2009)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 16/03/13 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS