Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen får ny andenkører

DM Rally 
09/03/13 

Rallykøreren fra Odder skal kæmpe om DM med Per Brodersen
Inden længe tager Frank Nielsen hul på en ny rallysæson. Det bliver bag rattet af hans velkendte røde og hvide Citroën C2 R2 Max-racer, men det kommer til at ske med en anden codriver end hans mangeårige makker, Børge Jensen.
 

”Børge ville gerne holde, og det er jeg naturligvis ked af, for samarbejdet med ham har været godt,” siger Frank Nielsen. ”Børge og jeg har kørt sammen siden 1998 eller 1999. Vores første løb var i hvert fald et DM-rally i Vestjylland. Jeg manglede en andenkører, og det skulle lidt overtalelse til, men siden har vi kørt sammen. Jeg har ikke styr på, hvor mange løb vi har kørt sammen, men vi har fået rigtig mange førstepladser – jeg tror, at vi har scoret 42 førstepladser sammen.”


Frank Nielsen får til denne sæson ny makker i sin røde og hvide Citroën C2 R2 Max

Forbindelsen til Vestjylland fortsætter i øvrigt for Frank Nielsen. Det er nemlig her, at han har fundet sin nye andenkører.

”Det bliver Per Brodersen fra Lem, som skal sidde ved siden af mig,” siger rallykøreren fra Odder. ”Det var faktisk Børge, som anbefalede ham, da han meldte, at han ville stoppe. Jeg tog fat i ham, men der skulle lige lidt overtalelse til. Og planlægning, for Per havde nogle ting, der også skulle passes ind med familie og arbejde, men han har kunnet få det hele til at gå op i en højere enhed, så han kommer til at sidde ved siden af mig i de seks DM-løb.”

Frank Nielsen og Per Brodersen har ikke før kørt løb sammen, og det nye samarbejde skal bestå sin ilddåb ved ADAC Wikinger Rallye senere på måneden, hvor den danske rallysæson starter.

”Jeg kender Per som en flink og rar fyr, der også har meget styr på papirarbejdet, sådan som en god andenkører skal have. Det viste han også for nylig i Rallye Monte-Carlo Historique, hvor han sammen med sin makker blev bedste danske mandskab,” siger Frank Nielsen. ”Per og jeg starter lige på og hårdt med første gang at skulle køre noter til Wikinger Rallye, men lige nu går jeg altså og tripper efter mine støddæmpere, som skulle være kommet, men de er ikke dukket op endnu.”

FN-Rally


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: