Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

SUV-bilerne rykker frem

Bil nyt 
20/02/13 

Biler i Bella viser alle de nye, små byvenlige SUV-biler
De mindre SUV-biler bliver hele tiden smartere og mere raffinerede og dermed også mere og mere poplære hos bilkøberne. Derfor kommer de til at spille en fremtrædende rolle på Biler i Bella i dagene 21.-24. marts.
 

"Glæden ved bilen er uforandret, men den finder hele tiden nye udtryksformer," siger udstillingschef Søren Lindquist, Bella Center.

Han peger på, at branchen melder om voksende interesse hos bilisterne for de mindre SUV-biler, ikke kun hos singler med attitude, men også børnefamilier, der vil dokumentere livsstil med deres valg af køretøj:

"Det glæder os, at vi på Biler i Bella kan vise mange forskellige typer af nye, små SUV-biler, som de besøgende kan sammenligne i udstillingshallerne og for manges vedkommende straks prøvekøre under udstillingen," påpeger Søren Lindquist.


(Foto: Claus Starup)

Men hvad er det spændende ved de nye typer af SUV-biler?

"Designet er i høj grad drivkraften bag populariteten for SUV-bilerne," siger Erik Morsing hos Opel.

Mathias Ipsen hos Autonorden, der sælger Nissan, mener: "Du sidder højt og har et godt udsyn."

Hos Mazda fremhæver Jannik Olsen, at der bliver flere og SUV-modeller at vælge i mellem i de mindre bilklasser.

Hos Subaru siger Niels Thaning, at SUV-markedet er ti gange større i dag, end for 15 år siden og tilføjer: "Fordelene med 4-hjulstræk er åbenlyse, når det gælder fremkommelighed, vejbeliggenhed og køreegenskaber – specielt om vinteren."

Og hos Mercedes-Benz CPH mener Kenan Havn-Bulic: "Målgruppen har typisk behov for at signalere en livsstil, hvor bilens identitet indgår."

Alle peger de samstemmende på kæmpe fremskridt inden for SUV-bilernes brændstoføkonomi. Opel Mokka kører både med 1,4 liters turbomotor og 1,7 liters CDTI dieselmotor 22,2 km/l efter EU-normen. Også Nissan Qashgai 1,6 diesel kører 22,2 km/l. Mazda CX-5 diesel med 150 hk kører op til 21,7 km/l. Den nye Subaru Forester bruger ni procent mindre energi, og hos Mercedes-Benz har man BlueEFFICIENCY-tiltag, som er helhedsoptimeringer, der skal bidrage til at sænke brændstofforbruget og aflaste miljøet.

På Biler i Bella kan de besøgende let og bekvemt danne sig et overblik over alle de nye, små byvenlige SUV-biler uden at skulle bruge en dag på at køre rundt mellem bilforhandlerne.

Biler i Bella åbner for publikum torsdag den 21. marts kl. 14 og lukker søndag aften 24. marts.


Michael Eisenberg