Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Dansk/japansk rallyprojekt i Monte Carlo blev succes

Rally Monte-Carlo
Historique 

15/02/13 

Den alsidige motorsports-udøver: Preben Kristoffersen fra Odder lancerede ved indgangen til 2013 et spændende rallyprojekt. Ratekvilibristen skiftede til opgaven som teamleder og servicechef for: Team Austin Mini Cooper Japan, der deltog som start nr. 32 i Int. 16. Rallye Monte Carlo Historique 2013.
 

- 32 udtales MINI på japansk og er samtidig et lykketal i den opgående sols land, forklarer Preben Kristoffersen. - Lykketallet gjorde formentlig et lille nøk til, at team-premieren blev kronet med succes, samt at Hajime Nakagawa og Osam Morikawa nåede flot over målstregen i Monaco.


Hajime Nakagawa og Osam Morikawa (og Preben Kristoffersen – i midten) var stolte over at nå frem til den traditionelle RMCH-præsentation på havnen i Monaco

Preben Kristoffersen fik de største udfordringer omkring japansk og dansk mentalitet, da de indledende forhandlinger omkring det verdensomspændende rallyprojekt skulle falde på plads: - Jeg måtte dog have lidt støtte fra en lokal Japan-kender fra Odder, før jeg fik gennemskuet den japanske forhandlingsteknik.

Odder-mekanikeren fik kontakt til Hajime Nakagawa ved 2009-udgaven af RMCH, som deltog sammen med Osam Morikawa i en Mazda RX-7. Preben Kristoffersen har selv kørt mange motorløb i det japanske bilmærke (med wankel motor), hvorfor østjyden lidt nysgerrigt hilste på, da japanerne nåede over målstregen i Monaco.


Hajime Nakagawa og Osam Morikawa blev præsenteret både for fugtkolde og sneglatte veje i de franske alper

Tilbage i 1979 deltog japanerne som fabrikskørere i ALLE RALLIES MODER: ”normaludgaven” af Int. Rallye Monte Carlo, hvor de scorede en klassesejr med en tilsvarende MAZDA RX-7.

- Bjergvejene omkring Monaco går uvilkårligt alle rallykørere i blodet, fortsætter Preben (med kælenavnet K). - Man skal bare prøve det igen og igen, når man først en enkelt gang har scoret kræfter med de utallige serpentiner/hårnålesving på de krævende op- og nedstigninger i den tynde bjergluft.

Preben K fik nu nogle udfordringer med at gøre sin højrestyrede Austin Mini Cooper S (fra 1968) kampklar til det ugelange motorløb: - Nogle gange som privatteam er man nødsaget til at vælge GODT NOK-løsninger, hvilket har baggrund i forberedelsestid/økonomi. I princippet skulle raceren derfor klargøres ”bedre” end ved de 8 gange, hvor jeg selv har kørt old timer-udgaven: Int. Rallye Monte Carlo Historique (RMCH).


Team Austin Mini Cooper Japan nåede velbeholdent til målstregen i Monaco (Monte Carlo)

Team Austin Mini Cooper Japan blev samlet til løbsstart i Monaco, og for ude ventede 1000 km. tilkørsels-etape før den første tidsetape i RMCH.

- Heftigt snefald gjorde tilkørslen besværlig, oplyser Preben K. – Mange mandskaber fik derfor tidsstraf, og herunder også Hajime Nakagawa og Osam Morikawa. Men ellers foregik samarbejdet med japanerne eksemplarisk, og både på tilkørslen og i det 1.200 km. lange rally med 15 tidsetaper nåede vi frem i tide til servicepunkterne. I al beskedenhed havde vi gjort hjemmearbejdet godt, idet vi undgik mekaniske defekter. Servicejobbet var derfor benzinpåfyldning og dækskift.

Japanerne fandt hurtigt konkurrencerytmen i det engelske hundehus. Hajime Nakagawa var specielt tilfreds med højrestyringen, som også er standard i japanske biler.

- 313 rallyteams (fordelt på 29 forskellige nationaliteter) deltog i RMCH 2013, konstaterer Preben K. – Heraf nåede 252 mandskaber over målstregen på havnen i Monaco. Hajime Nakagawa og Osam Morikawa scorede en flot 134. plads generelt i Austin Mini Cooper S’eren. De fremviste en stigende formkurve gennem motorløbet, og var selv godt tilfredse med indsatsen.


Nogle steder i Alperne blev Hajime Nakagawa og Osam Morikawa præsenteret for et næsten-forår

Meget tyder på en gentagelse af succesen. Preben Kristoffersen påregner derfor at fejre fødselsdag i de franske alper som teamchef for 2014-udgaven af Team Austin Mini Cooper.

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Preben Kristoffersen
  • Monte Carlo
  • 01/02/13 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •