Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Nu nummer 27 i Monte

Rally Monte-Carlo
Historique 

31/01/13 


Toni Hansen og Per Brodersen rykket 14 placeringer frem. Det går fortsat over al forventning for det danske debutanthold Toni Hansen og Per Brodersen i Rally Monte-Carlo Historique.
 

På en dag hvor mange af løbets tophold fik problemer med at holde tiderne på de isdækkede bjergveje i de nordlige Alper, kørte de jyske Monte-novicer uimponeret deres Audi 80 GLE fra 1979 frem til tyvendepladsen, hvorefter de på sidste specialetape faldt tilbage til en stadig fornem position som nummer 27.


Toni Hansen og Per Brodersen fortsætter uimponeret med at sætte den ene fine tid efter den anden på specialetaperne i Rallye Monte-Carlo Historique. De er nu nummer 27.

Dermed er de stadig bedste danskere og bedre placeret end mange tidligere vindere, nu hvor løbet torsdag går ind i sit sidste halvandet døgn med fem krævende specialetaper.


Motorproblemer har sat Bent Mikkelsen og Jan Østergaard tilbage. Deres VW Golf GTI står nu til lynservice torsdag morgen, når løbet starter igen.

Bent Mikkelsen og Jan Østergaard kørte hele onsdagen med motorproblemer på deres VW Golf GTI fra 1979 og faldt tilbage fra nr. 84 til 91. De manglede trækkraft op ad bjergvejene, men fik begrænset tidstabet. Torsdag morgen står en indkaldt motorekspert klar til at hjælpe inden for de få minutter, man kan tillade sig at bruge på en reparation.


Efter en forsigtig start har Peter Karlsen og Erik Rasmussen fundet rytmen med deres VW Golf GTI. Her er de lynskudt på en bro på vej opad Col de Menee. De er nu nummer 80.

Til gengæld er et andet VW Golf GTI-hold begyndt at vise tænder. Det er sidste års bedste danskere, Peter Karlsen og Erik Rasmussen, der har kørt sig frem fra nr. 92 til 80. De kører uden servicemandskab og skifter selv mellem vinterdæk og pigdæk ved hver dækservice. Dæk, der ikke er i brug, er spændt fast i kabinen.

Bedste nordiske hold er nu den tidligere svenske rallykonge Åke Andersson, der sammen med codriver Anna Sylvan ligger som nr. 25 i deres Porsche 924 turbo fra 1979.

Rallye Monte-Carlo Historique slutter fredag morgen i Monaco efter 3.300 kilometers kørsel på syv dage.

Placeringer efter fem ud af syv døgn:

25, Åke Andersson, Sverige / Anna Sylvan, Sverige, Porsche 924 turbo, 1979

27, Toni Hansen, Danmark / Per Brodersen, Danmark, Audi 80 GLE, 1979

80, Peter Karlsen, Danmark / Erik Rasmussen, Danmark, Volkswagen Golf GTI, 1978

91, Bent Mikkelsen, Danmark / Jan Østergaard, Danmark, Volkswagen Golf GTI, 1979

235, Jeppe Jepsen, Danmark / Preben Jepsen, Danmark, Volkswagen Scirocco TS, 1975

Ca. 240, Henning Hjorth, Danmark / Otto Kristensen, Danmark, Ford Escort RS 2000, 1977, (placering ikke officiel


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 01/02/13 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: