Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Historiske rallybiler i København

Rally Monte-Carlo
Historique 

26/01/13 

Som første af fem startbyer sendte København 28 deltagere af sted til Rallye Monte-Carlo Historique
 

Tilskuermængden rykkede tæt på, da 28 gamle rallybiler fra perioden 1960 til 1979 lørdag drog af sted fra Rådhuspladsen i København på den 3.300 kilometer lange tur mod Fyrstendømmet Monaco i verdens største historiske rally. Forinden havde deltagerne kørt i optog gennem det centrale København.


Kulturborgmester Pia Allerslev flagede deltagerne af sted i bidende frost, her et af de norske favorithold Thorbjørn Bye og Oddvar Moland i BMW 2002 tii.

Kulturborgmester Pia Allerslev gav hver eneste deltager gode ord med på vejen, da hun flagede deltagerne af sted en for en fra startrampen foran Rådhuset.

Alle 316 deltagende mandskaber i Rallye Monte-Carlo Historique mødes i Valence mandag, hvor det går løs med 14 specialetaper på små bjergveje i op til 1600 meters højde i sne, is, tåge og mørke.


Ægypterne Amin HWAIDAK og Sayed ZIN EL DIN havde fragtet deres Ford Mustang fra Cairo helt til København for at være med. Her passerer de Christiansborg.

Store forventninger knytter sig til nordmændene Walter Jensen og Monty Karlan, som i deres Porsche 911 SC fra 1978 umiddelbart ligner det bedste nordiske bud på en sejr i Rallye Monte-Carlo Historique. De blev nummer tre i løbet sidste år.


Et af Sveriges bedste bud på en topplacering: Stig Blomquists tidligere codriver Hans Sylvan finder vej for Mauritz Lange i denne Porsche 911. Her er de til teknisk kontrol i Bella Center.

Fra Sverige kommer også en topkører fra 1970erne, nemlig Åke "Bryggarn" Andersson. Han stiller op med Anna Sylvan i en Porsche 924 turbo fra 1979. Andersson deltog i løbet i 2010 og 2011 i sin originale Porsche 911 fra 1970 med godt resultat.

Lars Bækkelund og Arne Pagh er bedste danske bud på en topplacering i det krævende vinterrally. De kører i en Fiat 128 Coupé fra 1972 og har en sjetteplads som hidtil bedste resultat.


Lars Bækkelund og Arne Pagh er bedste danske bud på en topplacering i Rallye Monte-Carlo Historique. Her er de på Rådhuspladsen i København ved starten.

Danskeren Otto Kristensen vandt i 2002 det krævende løb, der nu køres for 16. gang. Han er i år codriver for Henning Hjorth i en Ford Escort RS 2000 fra 1977. De valgte dog Reims som startby.

Rallye Monte-Carlo Historique slutter fredag den 1. februar i Monaco.

Noter:

316 mandskaber fra 29 lande er med i verdens største historiske rally. 47 bilmærker er med, flest Porsche, men også mange Lancia, Alpine Renault og Alfa Romeo. Glemte mærker som VAZ, Zastava og Wartburg stiller med en bil hver.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 01/02/13 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: