Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Ung dansker debuterer i amerikansk 24-timers løb

Grand Am 
25/01/13 

Porsche juniorkører Michael Christensen til start i Daytona
Michael Christensen, der er officiel juniorkører for Porsche-fabrikken, debuterer i denne weekend i amerikansk racing.
 

Den 22-årige dansker stiller op i 24-timers løbet i Daytona (Florida), hvor han deler en Porsche GT3 fra Konrad Motorsport med Christian Engelhart (Tyskland), Lance Willsey (USA) og Nick Tandy (England).


(Foto: Porsche)

“Jeg glæder mig vildt meget,” siger Michael. “Det er første gang jeg skal køre et rigtig langdistanceløb, første gang jeg skal køre i USA og første gang jeg skal race om natten. Vi testede i Daytona lige efter nytår, og jeg tror på vi kan være med i kampen om at vinde GT-klassen.”

Løbet i Daytona har i lighed med 24-timers løbet i Le Mans deltagelse af både GT-biler og prototyper. GT-klassen er langt den største, og det er også her feltets anden dansker, den tidligere formel 1-kører Jan Magnussen, stiller op for Stevenson Motorsport. To af Magnussens konkurrenter fra formel 1 i 1997-98, Rubens Barrichello (der var danskerens teamkammerat) og Giancarlo Fisichella, er ligeledes med i GT-klassen.


(Foto: Porsche)

24-timers løbet i Daytona har været afviklet siden 1966. Med 18 general-sejre er Porsche det suverænt mest succesrige mærke i løbet historie. John Nielsen (i Jaguar) vandt som den hidtil eneste dansker løbet i 1988.

FACTS - 24-TIMERS LØBET I DAYTONA 2013


Kvalifikation: 24. januar
Løb: 26.-27. januar (start 15.30 lokal tid, 21.30 dansk tid)
Bane: Daytona International Speedway, Florida (USA)
Michael Christensens startnummer / team: 32 / Konrad Motorsport
Michael Christensens bil: Porsche GT3
Codrivers: Christian Engelhart, Lance Wilsey, Nick Tandy
Livetiming: www.grand-am.com

Michael Christensen Presse


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 27/01/13 - Daytona - Grand Am
  •