Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Alle biler skal veje det samme i WTCC

WTCC 
21/01/13 

En ny regel er indført i WTCC til den kommende sæson. Alle biler skal have samme minimumsvægt.
Dermed gør man op med undtagelserne for ældre bilmodeller og nytilkomne.
Reglen er allerede indskrevet i det tekniske reglement med alle biler anført - undtagen én.
 

Går man ind og læser det tekniske reglement for FIA WTCC serien for 2013, så er der i hvert fald et sted der er en mere nævneværdig ændring. Det er besluttet at alle biler som udgangspunkt skal have samme minimumsvægt og den er for 2013 sæsonen angivet til 1150 kg.

Det betyder at kompensationen for ældre årgange af bilmodellerne samt nytilkomne, er væk.

De deltagende biler i 2013 er anført i reglementet og det er disse modeller:
BMW 320 TC, Chevrolet Cruze 1,6T, Ford Focus WTCC, Honda Civic WTCC, SEAT Léon WTCC og flere andre andre som også deltog i sidste sæson. Det betyder i praksis at BMW og Chevrolet modellerne hver er lettet for 10 kg.

En bilmodel mangler dog endnu. Det er den nye Lada Granta Sport. Grunden til at den ikke er nævnt er for så vidt simpel. Den er ikke homologiseret endnu og dermed heller ikke godkendt endnu, men mon ikke at Lada og deres team snart har en bil klar til godkendelse. Teamet er i hvert fald i fuld gang med klargøring af raceren.

Dons