Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Monte-Carlo Historique

Fynboer klar til Monte

Rally Monte-Carlo
Historique 

18/01/13 

Dansker bliver yngste blandt 628 kørere i Rallye Monte-Carlo Historique 2013
 

A-team.dk bestående af far og søn, Jens Gandrup Jørgensen/Kristian Flensbak Jørgensen, fra Odense starter sammen med seks andre danske hold lørdag den 26. januar 2013 i det Historiske Rallye Monte Carlo fra Københavns Rådhuspladsen.

Automobilklubben i Monaco oplyser at A-team’s andenkører Kristian Flensbak Jørgensen vil være yngste deltager blandt de 314 startende hold i 2013. Kristian har haft kørekort siden november 2012, men kørerlicens som andenkører gennem tre sæsoner, hvor holdet har forberedt sig ved deltagelse i adskillige danske løb.


Kristian Flensbak Jørgensen bliver med sine blot 18 år og tre måneder yngste deltager ud af 628.

Holdet deltager i en Alfa Romeo GTV 2.0 fra 1977. Bilen er hentet i Frankrig i 2011 og er i den forløbne tid blevet klargjort med henblik på deltagelse i Rallye Monte-Carlo Historique 2013.


Jens Gandrup Jørgensen/Kristian Flensbak Jørgensen stiller op med denne Alfa Romeo GTV 2.0 fra 1977.

Far og søn, Jens Gandrup Jørgensen/Kristian Flensbak Jørgensen, har som mål at blive placeret i den bedste trediedel.


Jens Gandrup Jørgensen har deltaget fem gange tidligere i Rallye Monte-Carlo Historique.

København er en af fem mulige startbyer i 2013 og løbet slutter efter 3.088 km fredag den 4. februar om morgenen ved havnen i Monaco.

Undervejs indgår der 15 prøvestrækninger på i alt mere end 400 km, hvoraf den sidste prøve er de klassiske 33 km over Col de Turini 1608 meter over havet, der køres på løbets sidste nat. Her forventes en krævende blanding af tør vej, våd vej, pletter med is samt sne op over passet.

I 2013-udgaven vil det især være interessant at følge det professionelle Renault Classic team, der stiller med ikke mindre end fem Alpine Renault fabriksvogne som de så ud i 1973. Dette teams kørere er topkørere som vinderen fra 1973 Jean Claude Andruet, nr. 2 fra 1973 Jean Vinatier og ikke mindst Jean Ragnotti.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 01/02/13 - Monte Carlo - Rally Monte-Carlo Historique
  •  
     

    Rally Monte-Carlo Historique nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: