Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Kim Holmgaard har god gavn af kørercoach

24H Series 
11/01/13 

Aalborgensiske Kim Holmgaard og de øvrige kørere i Team Bauhaus/Exxo afsluttede onsdag deres første aktive dag i De Forenede Arabiske Emirater, hvor de i weekenden skal deltage i det store 24-timers løb på Dubai Autodrome.
 

Førstedagen er bl.a. brugt til at vænne sig til varmen, der med sine 30 grader er markant højere end de hjemlige temperaturer, og så til at få praktisk kendskab til banen i teamets røde Aston Martin.

Til at hjælpe med dette arbejde har teamet tilknyttet den britiske racerkører Nigel Greensall, der har været personlig coach for en af teamets kørere, og som bl.a. nu også sekunderer Kim Holmgaard.


Nigel Greensall (t.v.) og Kim Holmgaard gennemgår banen.

”Nigel er ikke bare en rigtig god racerkører. Han ved også en hel masse om banen, for han har deltaget tre gange før i 24-timers løbet,” fortæller aalborgenseren fra Dubai. ”Når man ikke har været her før, er det godt at have en person i baghånden, som kan vise én de steder, hvor man måske mangler lidt, og det har Nigel været god til. Banen her i Dubai er stor, så der er meget at huske.”

Coachingen foregik meget praktisk ved, at Nigel Greensall sammen med Kim Holmgaard og de øvrige kørere satte sig ind i en udlejningsbil og kørte banen rundt, og så blev der ellers fortalt og vist linjer.

”Han lagde vægt på, at der efter stort set alle sving kommer en langside, så hvis man kommer forkert ind i svinget og får en forkert exit, så kommer man til at mangle rigtig meget fart,” siger Kim Holmgaard.

”Hjemme i Danmark bremser man helt ned og drejer. Det kan man ikke her, for så kommer man alt for langsomt ud. I Danmark taber man ikke rigtig noget, men her taber man hele vejen ned ad den efterfølgende langside. Derfor er det vigtig at køre lidt langsommere ind i svinget for at være sikker på at komme hurtigt ud.”

Holmgaard


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Dubai
  • 12/01/13 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS