Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Nu gælder det Dubai for Perfection Racing

24H Series 
07/01/13 

Nu er 2013 i gang og dermed skal Perfection Racing Europe igen ud på racerbanerne. Og det er faktisk lige nu! Aston Martinen er allerede langt fra Danmark og venter på at blive pakket ud af en containter i Dubai af resten af teamet, som mandag d. 7. januar rejser afsted for at tilbringe en uge med sol, sand og som kulminationen: Et 24-timers løb
 

Alt materiellet blev sendt afsted for et par måneder siden, så på den front har alt været klart længe. Men lige op til afrejsen er der sket en ændring i selve teamet: Michael Klostermann tager ikke med til Dubai og bliver afløst af en ung, amerikansk kører. Men selv om ændringen sker her kun en uge inden løbet, er det heldigvis ikke fordi, der lige pludselig er kommet noget i vejen for Michael Klostermann.


Faktisk er det en mulighed, som længe har spøgt i kulissen. Teamchef Kent Steffensen forklarer:
"Som medejer af Perfection Racing Europe har Michael hele tiden haft den indstilling, at hans deltagelse i Dubai kunne aflyses, hvis teamet kunne tiltrække tilstrækkeligt mange kørere udefra. Vores resultat i 24-timers løbet på Silverstone skabte en masse interesse og den kører, vi nu får på banen i stedet for Michael Klostermann, er netop en, som vi fik skabt kontakt til under løbet i England."

Og hvem er han så, den sidste kører i den røde Bauhaus Aston Martin? Hans navn er Frank Montecalvo, han kommer fra New Jersey i USA og han bliver med sine 21 år den absolutte Benjamin på holdet. Men på trods af sin unge alder er han på ingen måde et ubeskrevet blad i langdistanceløb. I 2011 deltog han i ALMS-mesterskabet - hvor Jan Magnussen som bekendt også kører - og her blev han en samlet nummer 2 i LMPC klassen. Han har i den forbindelse kørt både 12-timers løbet på Sebring (nr. 2 i LMPC) og Petit Le Mans på Road Atlanta (nr. 5 i LMPC), men Dubai 24-timers bliver første gang, hvor han skal hele døgnet rundt.

Så i modsætning til løbet på Silverstone, hvor der kun var en udlænding i Aston Martinen, så bliver Kim Holmgaard denne gang eneste dansker i bilen. De øvrige 3 kørere er, som tidligere offentliggjort, Robert Nimkoff (USA), Marcus Mahy (England) og Phillipe Horowich (Schweiz).

Hvad venter der så forude i Dubai? En ting ligger fast: Det bliver ikke let! Der er varmt i Dubai - op mod 30 grader - men til gengæld skal vi nok ikke forvente et skybrud som på Silverstone. Konkurrenter er der masser af. I alt 84 biler er tilmeldt, så der bliver tæt med trafik på den 5,4 kilometer lange bane. Af de 84 biler er 12 i samme klasse som Perfection Racing Europes Aston Martin. 2 af disse er oven i købet Aston Martin'er magen til Bauhaus bilen, så her er der mulighed for direkte sammenligning.

Men selv om der er så mange konkurrenter på startlinien er der alligevel ikke svært at pege på den allerstørste konkurrent: Tiden! De 24 timer bliver den hårdeste nød at knække og kan det lade sig gøre at komme igennem dem uden uforudsete problemer, så er man langt henne i retningen af et godt resultat.

Under hele løbet kan du naturligvis følge Perfection Racing Europe via teamets hjemmeside www.perfection-racing.dk og via Facebook-siden http://www.facebook.com/pages/Perfection-Racing-Europe/188583737940629 hvor de alleseneste nyheder løbende bliver slået op. Men løbet som helhed kan også følges via direkte TV-transmissioner på Motors TV flere gange i løbet af døgnet, samt live-streaming på løbets egen hjemmeside http://www.24hdubai.com/Live-TV

Henning Smed

Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Perfection Racing
  • Dubai
  • 12/01/13 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS