Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Leena Gade hædret af Audi

FIA WEC 
22/12/12 

World Endurance ChampionshipLeena Gade var den første kvindelige race ingeniør, der vandt et 24 timers løb på Le Mans. Dette skete i det kaotiske 2011 løb hvor 2 Audi’er forulykkede undervejs, og kun én Audi gennemførte løbet, og det var den som Leena Gade var race ingeniør for. Bilen vandt tilmed løbet, og mange tilskrev hende på det tidspunkt en smule held. Hun gentog dog succesen i 2012, hvor hun ganske enkelt var bedre end de andre, og dermed førte sin Audi e-tron quattro R18 med Marcel Fässler, André Lotterer og Benoit Treluyer til sejr.
 

Dette har medført at Audi's ledelse for alvor har fået øjnene op for hvad det er for en guldfugl de har, og derfor har de valgt at hædre hende.

Leena Gade har siden begyndelsen af 2012 arbejdet hos Audi Sport. som har base i Ingolstadt. Her er hun integreret med udviklingsteamet og er dermed også med til at præge udviklingen af den kommende bil, men også hen over sæsonen hvor bilerne opdateres. Samtidigt er hun stadig race ingeniør på Marcel Fässler, André Lotterer og Benoit Treluyer’s Audi e-tron quattro R18.

Det er meget sjældent at kvinder hædres i motorsportsverden, men vi må erkende at hun er den bedste hos Audi lige nu, og dermed er det selvfølgeligt fortjent at hendes arbejdsgiver hædrer og roser hende.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Audi Sport Infineon Team Joest
  •