Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Race of Champions

Tom K slog ROC-mesteren

Race of
Champions 

17/12/12 

Race of Championsog nåede igen finalen
Tom Kristensen nåede for andet år i træk finalen i Race of Champions og fik på sin vej revanche fra sidste års finalenederlag mod den regerende, franske ROC-mester Sébastian Ogier. Dermed beviste den 45-årige dansker endnu engang, at han er blandt de allerbedste kørere i motorsportens verden.
 

I finalen på Rajamangala Stadium i Bangkok måtte Tom K over to løb erkende, at en anden franskmand, nemlig Romain Grosjean, var stærkere på dagen.

"Det var et fantastisk event. Romain var utrolig skarp i finalen og derfor er han fortjent Mestrenes Mester. Det kræver enorm koncentration at skifte til en ny bil hvert heat og samtidig dyste mod mestrene indenfor hver sin disciplin af motorsporten, men jeg nød virkelig udfordringen. Tilskuerne og atmosfæren gjorde prikken over i'et." sagde Tom K, der deltager i mestrenes møde for tolvte gang, kort efter finalen.


I år var Tom Kristensen igen i finalen i Race Of Champions

Finalen skulle afgøres i 'bedst af tre'-formatet. Første duel skulle udkæmpes i den agile ROC Buggy, som Kristensen ikke tidligere på dagen havde kørt en eneste omgang i. Det udnyttede den buggy-erfarne Grosjean og slog danskeren med et halvt sekund. Således var der matchheat til franskmanden i KTM X-Bow, i hvilken Lotus-køreren blot minutter før havde ekspederet Michael Schumacher ud af turneringen. Formel 1-køreren greb chancen og vandt til sidst den spændene match.

Race of Champions startede solidt ud for Audi-køreren. Første heat bød på Thailands "Mad Cow" Nattavude i VW Scirocco. Danskeren gjorde kort proces og sprintede fra hjemmebanehelten i en stensikker sejr. Næste heat var mod den upåagtede kineser Ho-Pin Tung i Audi R8 LMS. Efter nærmest identisk kørsel fra de to duellanter måtte ROC-veteranen overgive sig til debutanten på selve målstregen med mindre end en tiendedel af et sekund.

Dermed havde Kristensen lagt maksimalt pres på sig selv før sidste gruppeheat mod den 3-dobbelte WTCC-mester og DTM-fabrikskører Andy Priaulx. Kun en sejr bag rattet af den firehjulstrukne Lamborghini Gallardo Super Trofeo ville sende danskeren videre i kvartfinalen. Efter en herredyst, hvor de to mestre kæmpede om hver en millimeter oversatsede briten til sidst og sendte den italienske tyr direkte i banden og ud af racet.


I år var Tom Kristensen igen i finalen i Race Of Champions

Udfaldet af Gruppe A gjorde, at kvartfinalen bød på en gentagelse af sidste års ROC-finale: Tom K mod Sébastian Ogier i Audi R8 LMS'en. Med stævnets hurtigste tid - hele 0,5 sekund hurtigere end danskerens egen rekordtid fra lørdagens Nations Cup - fik Le Mans-legenden sin revanche på fornemste vis.

I semifinalen fortsatte Tom K sit succesfulde ridt mod den tidligere F1-kører David Coulthard, der havde slået Ho-Pin Tung i kvartfinalen. Med endnu lyntid kunne Tom K som den første tage det ternede flag og indløse finalebilletten mod Romain Grosjean.

Hvordan de kom i finalen kan ses her:TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Andy Priaulx
  • David Coulthard
  • Michael Schumacher
  • Sebastien Ogier
  • Tom Kristensen
  •