Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 team på vej mod lukning

Formel 1 
02/12/12 

Det ser ud til at Formel 1 feltet kommer til at miste 2 biler i feltet. Sådan ser det ihvert fald ud lige nu, hvor HRT teamet ingen penge har, og hvor salget af teamet ikke er lykkedes.
Investeringsselskabet der ejer teamet, vil dog lade kreditorer få deres penge.
 

HRT teamet startede i Formel 1 i 2010 som Campus Meta opkaldt efter stifteren, Adrian Campos. Der var dog heller ikke dengang ret mange penge, og teamet blev hurtigt kastet ud i en redningsplan hvor Colin Kolles blev hentet hos det daværende Jordan/Midland team i et forsøg på at redde teamet.

Det var dog ikke nogen succes, og i løbet af 2011 skiftede teamet navn da investeringsgruppen Thesan Capital købte teamet. Nu hed teamet Hispania Racing Team og man fik flyttet teamet til Madrid, sådan som det oprindeligt var meningen da Adrian Campos ejede teamet.

Teamet har dog aldrig opnået nogen succes og det har knebet med at få de vigtige sponsorpenge tilført til teamet. Thesan Capital blev nødt til at reagere og satte teamet til salg lige inden dette års nye amerikanske Grand Prix. Trods forhandlinger med flere parter, er det ikke lykkedes at finde en køber til teamet indenfor den fastsatte tidsfrist. Fristen var for så vidt fredag, hvor der samtidigt skulle falde en stor pose penge for at få lov til at deltage i næste sæsons deltagelse.

HRT fremgår heller ikke på den deltagerliste FIA offentliggjorde lørdag. Thesan Capital har angiveligt været tæt på en aftale med et kinesisk firma, Chery Automobile, om en handel, men er ikke blevet enige. Det er endnu ikke bekræftet, men ikke-officielle kilder mener at vide at Thesan Capital vil betale kreditorer så der ikke fremstår nogen gæld.

Der er heller ikke endnu fremkommet nogen officiel meddelelse fra teamet selv.

Dons

Læs mere om:
  • Hispania Racing
  • Formel 1 team til salg
  •