Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Hamilton i tæt løb

Formel 1 
18/11/12 

Spænding i Austins første F1 løb
Det blev Lewis Hamilton, der vandt det første løb på den nye F1 bane i Austin. Normalt er Vettel urørlig når han har pole position, men sådan var det ikke i dag. Og det var ikke fordi Red Bull køreren havde problemer, men blot fordi Hamilton lige havde den lille smule ekstra, der skulle til for at vinde løbet.
 

En ny bane, et nyt sted. På sin vis en smule sterilt, sådan som det oftest er med nye autodromer, designet af Herman Tilke, men når det er sagt, blev der leveret et ganske underholdende løb, mange gode dueller, overhalinger og næsten overhalinger. Der var gode sving, hvor duellerne var mulige - og ikke mindst var der flere mulige linjer igennem et par sving. Alt i alt er Austin et ganske positivt bekendtskab, og det ville da være dejligt, hvis Formel 1 igen har fundet et permanent hjem i staterne.

Tilbage til løbet. Som ventet var det Vettel der var hurtigst afsted fra starten. Der havde været meget snak om at de der startede i venstre række, ville have en ulempe, men som sådan så det ud til at Lewis Hamilton kom meget pænt fra start, selvom han i sidste ende mistede en placering. Helt uventet lavede Mark Webber en god start, og da Hamilton samtidig blev fanget bag Vettel på vej ind i første sving, smuttede australieren altså fra englænderen.

Det var udgangspunktet - og selvom Mark Webber undervejs fik tekniske problemer, og måtte udgå, var det først efter at Hamilton havde fundet en vej forbi ham. Og så var det lidt kedeligt i front - i al fald hvad action angik. For Vettel havde et stort forspring, som Hamilton måtte bruge en del omgange på at indhente, men indhente det, gjorde han. Og forbi kom han også, i en overraskende udramatisk manøvre. Vettel vidste tydeligvis at han var slået.

Bag de to kom en rød Ferrari, med Fernando Alonso ved tøjlerne. Spanieren vidste så tydeligt, hvad der skulle til på en dag, hvor han startede lidt beskedent fra 7. position, og hans konkurrent fra en noget mere imponerende pole. Det der skulle til var hårdt arbejde og speederen i bund. Som sagt så gjort. Alonso piskede fremad og havde egentlig kontakt til de forreste, da et pitstop kiksede en lille smule - og væk var alle muligheder for en bedre placering end 3. pladsen. Men på en dag, hvor Hamilton vandt, var det sådan set også ok. Vettel fik med sin 2. plads tre point mere end Alonso, udbyggede dermed sin føring til 13 point. En fornuftig føring, med et løb tilbage, men ikke uoverstigelig, hvis altså Ferrari raceren kan nå at blive til en vinder bil inden Brasilien.

På 4. pladsen kom en anonym men velkørende Felipe Massa, mens Jenson Button, der snupsede 5. pladsen fra Raikkonen efter en tæt duel, hvor de viste at de begge var fuldstændig klar over bredden på to F1 racere. Der var ikke mange milimeter til at fejle på, men fejl var heller ikke aktuelt. Fair duel, der gav kvalitets tid i fjernsynet.

Raikkonen måtte så nøjes med 6. pladsen, foran holdkammeraten Grosjean, der igen i dag lavede en kørerfejl og strøg af banen. Mærkværdigvis dog uden at der var nogen i nærheden han kunne ramme. Og dermed burde det være bevist, Grosjean kører ikke ind i folk med vilje, han skubber bare til dem når han fejlvurderer! Men derudover var det nu ganske nydeligt kommet igen af franskmanden, der på et tidspunkt lå ganske langt nede i feltet.

Hülkenberg blev nr. 8 efter en god indsats, og Maldonado pressede 9. pladsen fra Senna på de sidste omgange. Længere nede i feltet var et par Mercedes racere, der næsten kørte baglæns ned gennem feltet - at være Schumacher og Rosberg har ikke været specielt fornøjeligt i dag.

Og dermed sluttede Austins første F1 løb. Tilbage er kun Brasilien, og en lille detalje som afgørelsen på VM... sjovt skal det nok blive.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 18/11/12 - Circuit of the Americas - Formel 1
  •