Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Nicolai Sylvest satser på international Formel 3

Formel 3 DE 
17/11/12 

Efter i den forgangne sæson at have huseret på de danske baner, hvor han vandt det danske mesterskab for Formel Ford Duratec, vender Nicolai Sylvest til næste år tilbage til udlandet. Ikke til den internationale karting-sport, hvor han også har høstet flotte resultater, men til næste skridt på den internationale karrierestige indenfor formelvogne, nemlig Formel 3.
 

”Vi har overvejet flere forskellige muligheder til den kommende sæson. En af dem var at tage endnu en sæson i Formel Ford, men da jeg jo har vundet mesterskabet, følte mine rådgivere og jeg, at jeg havde bevist min kunnen der, så vi har valgt at kikke på andre muligheder,” fortæller Nicolai Sylvest.


Nicolai Sylvest med den Formel 3-racer, han skal køre næste år

Formel Renault 2.0 og Formel ADAC Master er blevet overvejet, men valget faldt på at tage springet op til den internationale Formel 3-klasse, hvor den 15-årige skoleelev skal køre for det helt nye team Supertech Motorsport. Det bliver et to bils team, som dog endnu ikke har indgået endelig aftale med en kører til den anden bil.

”Teamet har overtaget såvel to Dallara Formel 3-racere samt alt udstyr inklusive data til dem fra det franske Team Signature, som i 2010 besatte første- og andenpladsen i F3 Euroseries,” fortæller Nicolais far, Jesper Sylvest. ”Materiellet er førsteklasses og velafprøvet, så det bliver et godt udgangspunkt for Nicolai, når han skal starte sin Formel 3-karriere.”

Formel 3-klassen køres imidlertid ikke i Norden, og det bliver derfor under mere sydlige himmelstrøg, at Nicolai Sylvest skal deltage for sit nye team. Endnu er programmet ikke lagt fast, men såvel det østrigske mesterskab som den tyske ATS Cup, hvor både Kevin Magnussen og Marco Sørensen tidligere har været til start, er under overvejelse.

Nicolai Sylvest vil så snart det er muligt starte med de første testkørsler, så han er klar, når han kan få sin løbsdebut.

I vinterpausen står menuen på fysisk træning både der hjemme og ude sammen med de kørere, der lige som Nicolai Sylvest er udtaget til Dansk Automobil Sport Unions elitetrup under Team Danmark.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  •