Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ekstra sæt dæk til 1. fri træning

Formel 1 
13/11/12 

Når Formel 1 teamene på fredag kører den første fri træning på den nye bane i Austin, Texas, så får alle biler et ekstra sæt dæk til rådighed.
Det sker for at alle kørerne kan vænne sig til den nye bane, og selvfølgelig for at hjælpe alle med at finde den rigtige compound til banen, som ingen har kørt på før.
 

Pirelli har på forhånd valgt at det skal være medium og hård compound dæk der skal anvendes på i forbindelse med det næste Grand Prix, som er et helt nyt af slagsen. Det køres på den nye 'Circuit of the Americas' i Austin, Texas.

Pirelli chefen Paul Hembery udtaler at netop dette Grand Prix bliver den største udfordring for Pirelli, idet man af gode grunde ingen data har fra banen. Det er for så vidt ikke uvant for Pirelli, idet det var det man oplevede i hele sidste sæson. Alligevel er hele apparatet rullet ud for indsamle så mange data som muligt henover weekenden. Også derfor tilbyder man nu et ekstra sæt dæk til alle kørere idet man håber på ekstra data mængde til brug både i selve Grand Prixet, men så sandelig også til fremtiden.

Den eneste viden man har om den nye bane i Austin, er asfaltprøver fra etableringen af banen, samt det der har været tilgængelige via simulationer.

Dons

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 18/11/12 - Circuit of the Americas - Formel 1
  •