Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danboring Rally på Bornholm blev årets rally

DM Rally 
08/11/12 

Deltagerne i Mekonomen Rally Championship hædrede årets finaleløb
I forgangne weekend afsluttede Danboring Rally årets sæson i Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally. Efter løbet blev årets Danmarksmestre hyldet ved en stor præmiefest i Rønne, der var centrum for løbet, som Bornholms Motor Sport havde arrangeret, men det var ikke kun rallymandskaberne, som fik pokaler og blev hyldet. Det gjorde den lokale klub også.
 

For andet år i træk valgte de mandskaber, som havde deltaget i alle årets afdelinger af Mekonomen Rally Championship, årets bedste løb, og her var det det bornholmske Danboring Rally, som med to tredjedele af alle stemmerne løb af med titlen. Og skal man tro udtalelserne fra deltagerne, så var hæderen velfortjent.

”Hastighedsprøven ved Hasle er nok den fedeste rallyprøve, jeg har kørt i mit liv. Bilen sprang fra side til side, og man skulle virkelig huske sine noter,” udtalte Ib Kragh, Juelsminde, efter løbet. Og han ved, hvad han taler om. Han kørte sit første rally i midten af firserne og han var den førstekører i feltet på Bornholm, som har kørt flest DM-rallyer.


Hastighedsprøverne under Danboring Rally på Bornholm fik smilet frem hos rallykørere som f.eks. Ib Kragh
(Foto: Johnny Pedersen)

Men også de andenkørere, som læser noter op for deres førstekørere, var begejstrede for de veje, som Bornholms Motor Sport havde lagt ind i løbet.

”Vejene gik op, og når de ikke gik op, så gik de ned, og så drejede det samtidigt med. Det har været spændende,” lød det fra Henrik Skott, Maribo, der sammen med Anders Rygaard, Korsør, vandt Danmarksmesterskabet i 2WD-gruppen. ”Jeg tror, at den sidste prøve var mit livs sjoveste rallyprøve. Det var helt vildt, når man kørte nede langs vandet. Det hoppede hele tiden, og jeg måtte også dysse Anders lidt til sidst, men det gik.”

Deltagernes meldinger gjorde også et stort indtryk på løbsleder Poul-Jørgen Videslet, der modtog pokalen på vegne af Bornholms Motor Sport.

”Hvad giver man en ung mand, der fylder 60 år, i fødselsdagsgave? Man giver ham det, han ønsker sig allermest, det han har glædet sig til i over et år. Et godt DM-rally,” siger Poul-Jørgen Videslet.

”At man først kunne give fødselaren gaven med tre-og-en-halv måneders forsinkelse, gjorde ikke gaven mindre værdsat. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle, der på den ene eller anden måde var med i gaven.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: