Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh og Mie Petersen var hurtige – men uheldige

DM Rally 
07/11/12 

– i DM-finalen
Ib Kragh og Mie Petersen gav den gas, da finalen i Mekonomen Rally Championship blev kørt på Bornholm i første weekend af november. Flere gange under løbet var holdet i den sorte og gule Peugeot 207 Super 2000 hurtigst, men de nåede desværre ikke målet i Rønne.
 

”Bilen havde ellers ikke kørt så godt siden sidste års finale. Vi havde lavet nogle ændringer til opsætningen, og bilen kørte bare godt, så det var ærgerligt, at vi løb ind i de forskellige problemer,” siger Ib Kragh.


Ib Kragh og Mie Petersen kørte stærkt på de bornholmske veje

Og problemer have Ib Kragh og Mie Petersen nok af under løbet på Bornholm.

”Da vi var klar ved start til første hastighedsprøve, stod temperaturmåleren på 80 grader, men så snart vi havde kørt et par hundrede meter, lyste en lampe teksten Stop engine. Da jeg så kikkede i spejlet, kunne jeg se, at det dampede ud.,” fortæller Ib Kragh.

”Motoren havde smidt vandt, men da vi stoppede, kunne vi se, at vandpumpen stadig kørte. Vi fik hældt vand på fra vores drikkedunke, og derefter kørte bilen. Der må være et eller galt med vandpumpen, for derefter var intet galt, da vi ikke havde over 80 grader i vandtemperatur.”

Episoden koster ikke sekunder, men minutter, men selv om Ib Kragh og Mie Petersen var ude af kampen om sejren, gav de gas. Det gav flere prøvesejre, men så kom de i problemer igen efter den sjette af de tolv hastighedsprøver.

”Da vi skulle køre væk fra prøven, kunne vi ikke starte. Vi prøvede at skubbe bilen, men det var svært alene. Til sidst blev Mie så gal, at hun selv kunne skubbe bilen, så vi kom i gang,” siger Ib Kragh. Han og Mie Petersen holdt trods det store tidstab stadig liv i drømmen om en sølvmedalje i DM.

”Vi havde mulighed for at score pointene for en tredjeplads i løbet, og hvis vi kunne vinde super special stagen foran Christian Jensen, så kunne vi stadig få sølvet. Men under en helt normal acceleration mistede bilen lige pludselig pusten. Med vores teknik kan man ikke lave gearkiks, så der er noget mekanisk, som var gået galt, selv om motoren kun har kørt 300 km.”


Ib Kragh og Mie Petersen varmede op til finalen på Rønne havn

Slutfacit blev derfor en fjerdeplads i kampen om Danmarksmesterskabet for de hurtigste 4WD-biler, hvilket naturligvis var lidt skuffende. Specielt efter de hastighedsprøver på Bornholm, som blev gennemført.

”Bilen kørte godt, og det eneste positive er, at vi snart når frem til den 1. januar 2013. Så starter en ny sæson og så starter vi alle fra nul,” slår Ib Kragh fast.

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •