Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Flot sæsonafslutning for Frank Nielsen og Børge Jensen

DM Rally 
06/11/12 

Oddermandskabet var tiendedele fra sejren i DM-finalen på Bornholm
2012-sæsonen i Mekonomen Rally Championship har budt på op- og nedture for Frank Nielsen og Børge Jensen. Det gjorde årets sidste rally for mandskabet fra Odder også, men det var i form af meget krævende hastighedsprøver på Bornholm.
 

”Det gik op og ned, og det drejede hele tiden. Det var lige nogle hastighedsprøver for mig,” siger Frank Nielsen.

De op og nedture, som han og Børge Jensen har haft gennem sæsonen har været forårsaget af tekniske problemer med deres Citroën C2 R2 Max, men dem havde de ingen af i Danboring Rally. Bilen bare kørte og kørte, og det lykkedes det lokale rallymandskab flere gange at være hurtigere end de nykårede Danmarksmestre Anders Rygaard og Henrik Skott.

”Vi kører bare fra ham, rent og skært,” forklarer Frank Nielsen. ”Rimeligt tidligt i løbet var vi hurtigere end flere af prøverne, men på den sidste hastighedsprøve snuppede han os lige og vandt med fem tiendedele.”


Frank Nielsen og Børge Jensen førte deres gruppe indtil sidste prøve

”På et tidspunkt var vi 14 sekunder foran Anders Rygaard. Så tog han ni sekunder inde på industriprøven, mens vi tog syv tilbage på en af de andre prøver – super special stagen – og den prøve var vi bedst på, begge gange vi kørte den. Vi kørte næsten lige op på hastighedsprøven nede ved vandet, så det var et meget tæt og spændende løb.”

Selv om Frank Nielsen og Børge Jensen måtte nøjes med en andenplads i DM-finalen på Bornholm, så var netop dette resultat med til at rykke dem fra femte- til tredjepladsen i den samlede stilling, og dermed var DM-bronzen i hus.

”Sæsonen slutter egentlig ganske udmærket, men resten af løbene har ikke været gode. Siden premieren i Tyskland har det været noget hø, hvor bilen ikke har kørt ordentligt,” opsummerer Frank Nielsen.

”Det har virkelig været lidt svingende i år, for vi startede egentligt rimeligt godt med en topplacering ved rallysprintet i Kongensbro, og ved det første DM-løb i Tyskland gik det helt perfekt, men så var det, som om bilen pludselig tabte pusten. Men her til sidst virkede den – det virker det i hvert fald til. Anders sagde decideret, at han ikke kunne køre stærkere på Bornholm, så vi tror på, at det har været motoren, som er årsag til, at vi ikke har kunnet følge med i flere af løbene i år.”

FN Rally


Læs mere om:
 • Børge Jensen
 • Frank Nielsen
 • Bornholm
 • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions