Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Her er de ti største talenter

Formel 1 
06/11/12 

Formel 1 - hold øje med dem her!
Når Young Driver testen bliver skudt i gang er det med en række håbefulde kørere. Motorsporten.dk giver et bud på hvilke kørere der pt. er blandt de 10 bedste - og giver fem navne på hvem der er meget tæt på Formel 1.
 

Dem ser vi i Formel 1

Davide Valsecchi, Italien: Efter en række sæsoner i GP2 fik italieneren endelig samlet nok sammen til at tage det samlede mesterskab. Generelt har GP2 sendt vinderne videre mod Formel 1. Han er et stærkt bud på en kommende kører, der nu har erfaring til at tage skridtet op til motorsportens topklasse. Måske med start i et af de mindre teams.


Davide Valsecchi var forhånds favorit til GP2 titlen - og levede op til forventningerne
(Foto: GP2 Media)

Esteban Gutiérrez, Mexico: Er udset til at være den næste 'Sergio Perez' - har massiv opbakning fra hjemlandet med sponsorer og præseterede godt i den netop overståede GP2 sæson. Måske ét år mere kunne modne ham inden det hedder Formel 1 - måske sammen med Sauber.


Er Esteban Gutierrez næste mexicaner i Formel 1?
(Foto: GP2 Media)

Jules Bianchi, Frankrig: Som juniorkører for Ferrari, og reservekører for Force India (interessant deling!) har han allerede været inde og snuse til Formel 1. Ingen betvivler hans hurtighed og han var da også kun et sammenstød fra måske at have taget Formel Renault 3.5-mesterskabet. Et stærkt år i GP2 bør give billet til Formel 1. Men der skal også til at ske noget for franskmanden så han ikke ender som det evige talent der aldrig fik chancen!


Jules Bianchi har allerede været med på en lytter hos Force India
(Foto: Force India F1)

Robin Frijns, Holland: Det er noget af en komet-karriere som den unge hollænder har præsteret. Mesterskaber på rad og række, kronet med mesterskabet, omend kontroversielt, i Formel Renault 3.5. Hollænderen har gjort det uden støtte fra nogle af de etablerede Formel 1-teams - og det er imponerende. Gør han det godt i Abu Dhabi-testen kan han måske sikre sig et sæde hos Sauber. Han kommer i Formel 1 - det er blot et spørgsmål om tid.


Med egen finansiering - og talent - blev det til hollandsk succes. Robin Frijns er en kommende Formel 1 kører
(Foto: Renault Sport Media)

António Félix da Costa, Portugal: Vi kan ligeså godt vænne os til det lange navn - han ender i Formel 1. Ikke i 2013, men når der skal roteres i de to Red Bull-teams, så er han et godt bud på en kører i 2014 hos Toro Rosso. Lynhurtig er det portugiske kører, der blev nummer tre i GP3 og leverede en række stærke præstationer i Formel Renault 3.5


Du kan godt begynde at lære det - navnet er António Maria Melo Breyner Félix da Costa!
(Foto: Renault Sport Media)

Max Chilton, England: Den unge brite har fået lov at komme ind i varmen hos det lille Marussia-team, og de vil meget gerne have ham ind i 2013. En 4. plads i GP2 rækker måske til en plads i feltet næste år, men han er ikke det mest oplagte navn i Formel 1. Sponsorer og masser af PR er jo også en faktor der spiller ind - og hvem ved om en 'uddannelse' hos Marussia kan føre til mere. Imod det taler at ikke mange kørere arbejder sig op fra de små teams i bunden af feltet.


Max Chilton kørte for Carlin i GP2 - og der er forbindelsen til Marussias Formel 1-team opstået
(Foto: GP2 Media)

Dem håber vi at se i Formel 1

Kevin Magnussen, Danmark: Vi kan ikke komme udenom at der kan håbes på ny dansk deltagelse i Formel 1. Som junior-kører for McLaren skal det give afkast, og den kommende test skal vise om han har det der skal til. Internt i teamet er der ikke så mange andre kandidater. Formel 1 bliver det ikke til næste år, men et stærkt år i Formel Renault 3.5 kan få ham tættere på et sæde. McLaren er ikke kendt for at tage deres egne kørere ind - Hamilton var en undtagelse, så der skal findes noget ekstra hvis han skal gå direkte ind.


Ung dansker i fuld fart - der er store forhåbninger til Kevin Magnussen
(Foto: Renault Sport)

Marco Sørensen, Danmark: Den anden dansker følte sig overset af Lotus - måske med rette når man ser på i hvert fald den ene af kørerne. Men det er her det er svært at hedde 'Sørensen' og ikke 'Prost'. Sponsorkronerne kommer til at blive ekstremt afgørende for drømmen om Formel 1. Målet må være at være med fremme i kampen om mesterskabet i Formel Renault 3.5 til næste år så der holdes damp under kedlerne. 2013 bliver en knald-eller-fald sæson - vi håber det bedste for Marco!


Marco Sørensen må desværre kun se på når der køres Young Driver test - men et godt 2013 kan sende ham i retning af Formel 1 igen
(Foto: Renault Sport)

Marcus Ericsson, Sverige: Vi skal også kaste et blik over Øresund for at finde en anden kommende kandidat. Svenskeren har allerede kontakter til Mercedes GP, og havde en fin sæson i GP2. Et stærkt 2013 kan måske give svensk deltagelse i Formel 1 igen - det ville være rart med en nordisk kamp.


Svensk motorsport banker også på - her med Marcus Ericsson
(Foto: GP2 Media)

Sam Bird, England: En anden kører der også ligger på vippen mod at komme til Formel 1. Han sluttede 3'er i Formel Renault 3.5, og er også involveret sammen med Mercedes GP. Det taler dog lidt imod at han efterhånden har cyklet lidt mellem forskellige klasser og eksempelvis mangler et mesterskab - der har altid været mindst én kører der var bedre.


Sam Bird har masser af erfaring - men ingen mesterskaber. Der mangler lige de sidste procenter der gør ham attraktiv
(Foto: Renault Sport Media)

Og så boblerne - måske, måske ikke

Hollænderen Gideo van der Garde kan ikke ligefrem kaldes en ung kører længere, men han arbejder stenhårdt. Med hans erfaring skuffede han i GP2, men har alligevel gode kontakter til Caterham. Han kunne være en outsider til et sæde. Og Caterham har også brasilianeren Luiz Razia, Brasilien, knyttet til. Han endte som vice-mester i GP2 omend det var hans fjerde sæson i GP2. Generelt hænger mange kørere fast i GP2 en årrække før de endelig slår igennem. Razia er sikkert hurtig, men der er andre kørere der står foran ham i køen.


Navnet er Stoffel Vandoorne - hvem ved: måske er han på vores top 10 liste til næste år!
(Foto: Renault Sport)

Skal vi kigge på nogle af de purunge boblere, så hold øje med finnen Aaro Vainio. Han har kontakter til Lotus - så Kimi Raikkonen har mulighed for at overlade sædet til en landsmand! Mitchell Evans fra New Zealand er også på vej - efter GP3-mesterskabet i år skal han også tage fat om de kraftigere formel-racere. Måske en kandidat omkring Formel 1 inden for de næste 2-3 år. Der har været en del hype omkring tyskeren Daniel Abt, der har Abt-foretagenet i ryggen så familietraditionerne kan fortsætte. Han klarer sig godt i forhold til sine jævnaldrene, men skal bevise at han også har det der skal til. Han lurer måske på en tur i GP2 næste år - og efter 2-3 år er han måske moden til Formel 1.

Og så alle dem vi ikke kender!

Den liste vil være lang - og der er en rivende udvikling. Det næste store talent er fortsat under udvikling - så hvem ved om vi alligevel rammer helt forbi med vores top 10 liste.

Benji

Læs mere om:
 • António Félix da Costa
 • Daniel Abt
 • Davide Valsecchi
 • Esteban Gutierrez
 • Giedo van der Garde
 • Jules Bianchi
 • Kevin Magnussen
 • Luiz Razia
 • Marco L. Sørensen
 • Marcus Ericsson
 • Max Chilton
 • Robin Frijns
 • Sam Bird
 • Aaro Vainio
 •