Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Raikkonen sender Lotus til tops i bule-race

Formel 1 
04/11/12 

Comeback til Lotus og Kimi som Grand Prix vindere
Kimi Raikkonen kom ud af løbet som den store vinder, mens historien nok især vil pege på Sebastian Vettel som den der vandt det meste af løbet på Yas Marina circuit. Løbet havde masser af drama - og to perioder med safety car.
 

Hvor de tidligere løb i Abu Dhabi har været dræbende kedelige, havde feltet besluttet sig for at årgang 2012 skulle blive mere mindeværdig. Starten af løbet var total domineret af Lewis Hamilton som holdt en sikker føring, hvorimod Mark Webber kørte sig selv baglæns. Raikkonen profiterede af det og hoppede frem til andenpladsen. Længere tilbage var der selvfølgelig fokus på Sebastian Vettel der var blevet fjernet fra startlisten efter sin 'parkering' i går.

Men der skulle kun gå 9 omgange inden Nico Rosberg tog en tur op over Narain Karthikeyan der af forskellige grunde slap gassen. Dermed havde Mercedes-raceren kun én retning - direkte i barrieren. Begge kørere slap uskadt, men det var en ny close-contact! Vinderen i det spil så derfor ud til at blive Sebastian Vettel!

Men så svingede det igen tilbage for den forsvarende mester, da han blev fanget af en bremsende Ricciardo - og tyskeren smadrede DRS-skiltet på langsiden, og frontvingen. En tur i pitten og nu igen tilbage som nummer 21. Fordelen tilbage på Alonsos hænder.


Kimi Raikkonen på vej til sin første sejr for Lotus
(Foto: Lotus F1 Team / LAT)

Hamilton nåede dog ikke langt, han var ellers klart den hurtigste kører. 19 omgange - og så var meldingen blot "no more power!" Endnu en skuffelse til samlingen. Raikkonen tog herefter over - og i den position tog finnen virkelig fat. Skiltet med 'No 1' tænder noget ekstra i ham - og han var aldrig truet i kampen om sejren.

Måske da kun indtil sidst i løbet hvor Sergio Perez var årsag til et kæmpe crash sammen med tre andre kørere. Sammenstødet kostede Grosjean og Webber videre deltagelse - og så kom safety car igen på banen. Vettel var på nyere dæk og på den blødere compound. Det udnyttede han til at snuppe Jenson Button og tage 3. pladsen.

Dermed blev det i kampen om VM stort set uændret. Alonso fik slet ikke den fordel som der ellers var lagt op til. Afstanden blev godt nok minimeret til 10 point - der er fortsat 50 at køre om. Men det ser unægtelig ud til at Vettel skal tage sit tredje mesterskab. Næste duel står på den nye bane i Austin, Texas om 14 dage.

Benji

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Lotus Renault GP
  • Yas Marina Circuit
  • 04/11/12 - Yas Marina Circuit - Formel 1
  • Abu Dhabis GP - resultat
  •      ASETEK SIMSPORTS