Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danboring Rally kan opleves seks steder

DM Rally 
02/11/12 

DM-finalen i rally vil være koncentreret omkring det centrale og vestlige Bornholm
Danboring Rally kommer i den første weekend af november til at sætte sit tydelige præg på Bornholm, når sidste afdeling af Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally – køres. Løbet vil blive afviklet seks forskellige steder omkring det centrale og vestlige Bornholm.
 

Løbet starter med et stort rallyshow fredag den 2. november. I tidsrummet fra klokken 18.00 til 20.00 giver deltagerne i løbet den gas på kajarealerne og vejene omkring bl.a. lodsstationen og kraftværket på den sydlige del af Rønne Havn, og her får bornholmere mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med bilerne i feltet, mens deltagerne selv også kan få prøvet materiellet af, inden selve Danboring Rally starter dagen efter. Samtidig får deltagerne også mulighed for at træne på området, da hastighedsprøven på Rønne Havn indgår i løbet.


Fredag eftermiddag kan man opleve bilerne blive kontrolleret på Store Torv i Rønne
(Foto: Johnny Pedersen)

Når Danboring Rally køres lørdag, vil formiddagens hastighedsprøver dels være at finde tæt ved Rønne, dels i området mellem Aakirkeby og Gudhjem. Det sker på tre forskellige hastighedsprøver, der hver skal køres to gange.

Den ene hastighedsprøve starter øst for Aakirkeby. Her skal der køres ad Myregårdsvejen til Aakirkeby Plantage, som deltagerne følger ad Bygaden, Sigtebrovejen og Fårebyvejen, indtil de når til Sigtemøllevejen, der fører dem til målet øst for Almindingsvej. Denne hastighedsprøve køres henholdsvis klokken 08.55 og 11.03.

Den næste hastighedsprøve går nord og øst om Østerlarsker og Rø Plantager.


(Foto: johnny Pedersen)

Her starter deltagerne på Egeskovvej og fortsætter ad Krækketsvej til Stangevej, der fører dem rundt om Østerlarsker Plantage til Sigtevej. Rallybilerne kører videre ad Sigtevej og Brommevej til Mortingevej, hvor målet er. Starttidspunkterne er her 09.16 og 11.24.

Formiddagens sidste hastighedsprøve er placeret i NCC’s store grusgrav ved Knudsker. Her skal der 09.46 og 11.54 køres en rundbane, der dog afsluttes tæt ved Bornholms Produkthandel.

Lørdag eftermiddag er det så dels i Rønne, dels langs øens vestkyst, at Danboring Rally afvikles.

Klokken 12.59 og 14.46 køres på der på Rønne Havn – samme hastighedsprøve som anvendes til rallyshowet fredag aften – og herefter går turen til området mellem Vang og Olsker.

Deltagerne starter på Nørre Krak og fortsætter ad Krakvej og Dalegårdsvej til Maegårdsvej og Krogholmsvej. Her drejes der ad Nydamsvej og herfra fortsætter feltet til Pellegårdsvej og Hyldegårdsvej, hvor der er mål. Starttidspunkter er her 13.29 og 15.14.

Den sidste hastighedsprøve vil bornholmske bådejer faktisk kunne få mulighed for at følge fra vandet. Der er nemlig tale om en rundbane, hvor der mellem Teglkås og Helligpeder køres på Helligpedervej, Teglkåsvej og Udmarksvej. Her vil målet være på Teglkåsvej, inden denne møder Strandvejen. Denne hastighedsprøve køres henholdsvis klokken 13.43 og 15.28.

Udover de seks steder vil der også være andre muligheder for at opleve Danboring Rallyet og komme helt tæt på rallybilerne og mandskaberne.

Fredag eftermiddag vil der fra klokken 15.00 og et par timer frem være teknisk kontrol på Store Torv i Rønne. Her skal alle de deltagende biler tjekkes efter, inden de kan få lov til at deltage i løbet. Lørdag formiddag vil bilerne også kunne ses på Store Torv, for her foregår den ceremonielle start af Danboring Rally nemlig klokken 10.37.

Under hele Danboring Rally vil den store parkeringsplads på Bådehavnsvej blive omdannet til løbets serviceplads, og her vil mekanikerne under løbet servicere og om nødvendigt reparere de deltagende rallybiler.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: