Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Slutspurten på en go-kart bane

Formel 1 
31/10/12 

Optakt til Abu Dhabis Grand Prix
Der er tre løb tilbage, inden kørere, mekanikere, teamchefer med videre kan tage på en velfortjent vinterferie. Der er et løb på den nye bane i Austin og der er et løb på den klassiske bane i Sao Paolo. Men først skal vi have overstået et af sæsonens lavpunkter. Løbet på den nydelige, men kønsløse og uinteressante bane i Abu Dhabi.
 

VM kampen er blevet snævret ind. Der er to heste i kapløbet. Vettel er i førerposition og Alonso har brug for alle de point han kan skrabe sammen, hvis han skal hente Vettels forspring på 13 point. Så kort fortalt har Alonso brug for en sejr. Problemet er bare at Vettel ligesom har genfundet den uovervindelige form, han demonstrerede sidste sæson.

Vettels form peger i øjeblikket i retning af både pole-position og sejr - og det er det, som Alonso skal kæmpe mod. Og så i Abu Dhabi, hvor overhalingsmulighederne er lige lidt mindre end de er i Monaco. Der er hermed lagt op til en duel.

Om duellen så bliver spændende er en anden historie. Abu Dhabi kan godt føles som et langt forspil uden dertilhørende klimaks. Eller sagt på en anden måde, det er muligt at en bil vil være forrest, en anden lige bagved, og sådan går hele løbet. Det kan også blive den spændende udgave hvor duellen ikke kun handler om at trille rundt efter hinanden, men hvor angreb, forsvar og pressede situationer kommer i fokus.

I teorien burde det være nemt nok at regne ud; hvis Vettel er forrest er Alonso tvunget til angreb, mens Vettel godt kan leve med at Alonso vandt. Men så simpelt er det ikke. Banens beskaffenhed, bilernes følsomhed, gør at det at køre tæt har været problematisk i Abu Dhabi ved tidligere lejligheder, så selvom man har brug for at passere, så kan man simpelthen ikke komme tæt nok på til at gøre et udfald.

Der er også andre scenarier, end at Vettel og Alonso kæmper om sejren. Det er muligt at McLaren genfinder formen, sådan for alvor - og lægger godt fra land og triller en sejr, hjem, mens VM kandidaterne må nøjes med mere ydmyge placeringer. Det er ikke det folket vil have, men sådan er vilkårene i Formel 1. Og hvis Alonso kan få en 3. plads foran Vettel, så æder han sig jo stadig ind i tyskerens forspring, blot med meget små bidder.

Resten af feltet er, reelt set, ikke længere interessant. I Indien så vi at de tre store teams i den grad satte sig på gridden i kvalifikationen - og også i løbet virkede de ret uinteresserede i at lege med de andre. Man skal ikke udelukke at Raikkonen kan blande sig i top 6, men næppe ret meget mere end det.

Men igen, tilfældet råder. Først og fremmest er det kvalifikationen der er vigtigt. Hvis man klarer sig godt der, skal man bare holde fast igennem løbet. Og selv i kvalifikationer kan der ske overraskelser. Men forvent nu ikke for meget af løbet....

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Yas Marina Circuit
  • 04/11/12 - Yas Marina Circuit - Formel 1
  •      ASETEK SIMSPORTS