Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

DM finale på Jyllandsringen - Del 3

Yokohama
1600 Challenge 

31/10/12 
Yokohama

Søndag eftermiddag var det tid til at få mesterskabet afgjort. Det sidste heat i sæsonen skulle køres. Det ville med garanti indebære høj intensitet og en vis spænding.
 

Heat 2

I Pole Position fandt man Mikkel Jespersen (20). Han var kommet ind på en flot 8. plads i første heat og det betyder jo Pole i andet. Brian Borg (14), der var uheldig i første heat og måtte udgå, var desværre ikke blevet klar til start. Det samme galt Steffen Petersen (123). Så feltet talte nu 28 biler.

Da de røde lamper slukkede, kom feltet godt fra start. Tue Nielsen (7) måtte dog lige en tur ud i græsset, men dog ikke værre, end at han hurtigt kom på banen igen og fortsatte racet. Mikkel formåede at holde sin føring. Efter ham kom Dennis Bannergård (59), Tommy Nygaard (24), Steffen Larsen (18), Martin Andersen (17) og Frederik Mortensen (5). Kørere, som normalt er med helt fremme, så det skulle blive spændende og se, hvilke dueller det ville blive til. Mikkel forsvarede sig dog godt, han havde ikke tænkt sig at give afkald på sin føring så let.


Mikkel Jespersen fører feltet an
(Foto: Dennis Risager)

Jesper Bendsen (67) var uheldig på anden omgang. Han kom for lang ud i et sving og ramte curb’en. Han mistede kontrollen over bilen og måtte ind og hilse på autoværnet. Dette gav nogle skader på bilen, men han fik den trillet i pit. Hans sæson 2012 var slut. Omgangen efter, var det Martin Andersen, som var uheldig og måtte udgå. Dette skyldtes dog mekaniske problemer.

Frederik, som havde noget at revanchere fra heat 1, var nu kommet op til Steffen Larsen. Han lagde an til overhaling og kom forbi i Mascot kurven. Som i første heat, var der tæt kamp rundt på banen. Jimmy B.S. Jensen (29), Kenneth Thomsen (23) og Jacob Ommen (41) havde en god dyst. Ligeledes lå Poul Busk (37), Peter Juhl (64) og Tue Nielsen (7) og kæmpede godt om placeringerne. Alle tre kørere måtte dog senere i løbet lide den skæbne at udgå af den eller anden grund. Allan Müller (9) og Kenny Rossen (19) havde også nogle gode dueller.


Allan Müller og Jacob Ommen i tæt kamp
(Foto: Dennis Risager)

Da det var tørt ved heatstart, var alle startet på slicks. Så da regnen pludselig begyndte at dryppe, skulle kørerne også til at holde styr på det våde føre. Det blev værre og regnen begyndte nu at sile ned. Nu blev det virkelig svært for mange og flere kørere var da også ude i alternative linjer, for at holde bilen på banen.

Frederik klarede dog den ekstra udfordring godt. Han var 4’er med Tommy lige foran sig. Frederik kom forbi og var nu oppe på en 3. plads. I Mascot kurven mistede Mikkel sin føring. Idet Dennis kæmpede sig forbi, smuttede Frederik med i samme omgang. Tommy og Steffen kom også forbi, så Mikkel sluttede på en flot 5. plads.

Jimmy B.S. Jensen havde en udskridning og måtte en tur over græsset. I forsøget på at komme tilbage på banen, fik han generet de bagfra kommende kørere og det kostede Jimmy en Stop&Go. Han sluttede på en 16. plads.

I front var Frederik nu helt oppe ved Dennis. Han kom forbi og kunne ret sikkert køre over målstregen som vinder af heat 2, sæsonens sidste heat. Dennis blev nummer 2 og Tommy kom ind på en 3. plads.


Frederik Mortensen vinder heat 2 foran Dennis Bannergård og Tommy Nygaard
(Foto: Dennis Risager)

Da Tommy kom i mål blev stillingen i det samlede mesterskab for Yokoham 1600 Challenge således:


Tommy Nygaard blev mester i Yokohama 1600 Challenge
(Foto: Dennis Risager)

1. Tommy Nygaard

2. Frederik Mortensen

3. Dennis Bannergård

I klassen har man også et rookie mesterskab. Stillingen i dette mesterskab blev:


Martin Andersen vinder Rookie mesterskabet
(Foto: Dennis Risager)

1. Martin Andersen

2. Niklas Dall Knudsen

3. Mikkel Jespersen

Der skal lyde et stort tillykke til alle vinderne. Det var godt kæmpet.

På klassens vegne, vil jeg gerne takke; jer kørere og jeres teams for en super sæson. Det har været fedt at følge alle kampene og selvom der har været både op og nedture, har I alle vist kampgejst og fairness. Vi håber at se jer alle sammen igen til et brag af en sæson 2013.

Personligt vil jeg gerne sende en stor tak ud til jer alle, for den opbakning jeg har fået i mit arbejde med klassen. Det har været fedt at lære jer at kende og få sat ansigt på jer alle sammen. Håber vi ses igen næste år til endnu en forrygende sæson.

Karina Bøje
Køreforeningen Gr. N.
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: