Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Oksekød i karry?

Formel 1 
24/10/12 

Optakt til Det Indiske Grand Prix
Det er slutningen af oktober og en gang betød det, at Formel 1 feltet var gået på vinterferie. Men ikke mere, nu har vi stadig en lille flok løb der skal overståes, inden julefreden kan sænke sig. Indien er altså så næste stop på programmet. Og fra nu af, er hver eneste løb en vigtig brik i kampen om titlen. En kamp der reelt er blevet reduceret til en duel mellem to kørere, selvom andre stadig har teoretiske muligheder.
 

Fernando Alonso og Sebastian Vettel. To titler hver; den ene i 2005 og 2006, den anden i 2010 og 2011. Begge er på jagt efter den tredie titel, der i den grad løfter en op til en speciel plads i historiebøgerne, med tre titler får man plads sammen med Brabham, Stewart, Lauda, Piquet og Senna. Tre titler ser godt ud på CV'et!

Man kan ikke pege på den ene og sige at han vil det mere end den anden. Hvis Vettel vinder, begynder det at ligne samme slags dominans som man så med Schumacher og Ferrari for ti år siden, hvis Alonso vinder vil det være Ferraris første titel siden Raikkonen vandt i '07, men vigtigst af alt, vil det fuldbyrde Alonsos karriere hos Ferrari. Det ville næsten være ondt at forestille sig at Alonsos karriere en dag skulle slutte uden at han havde vundet en titel siddende i den italienske hingst, et team som han i den grad har gjort til sit.

Hvad vi har til gode endnu er en direkte konfrontation mellem de to, på asfalten. Sæsonen igenenm er det ikke meget de to har set til hinanden. Ferrari raceren har aldrig været den hurtigste, men tilgengæld har den været frygtelig stabil. Red Bull har været mere uens i præstationerne, tilgengæld har de været ganske dominerende her på det allersidste.

Dermed skulle man jo tro at der var matchbold til Vettel og Red Bull. Men for det første viser det sig ofte, at når man er presset til at præstere, er det ikke altid man kan. Derudover har sæsonen indtil nu været blandet, spændende og ganske uforudsigelig, og det skulle være mærkeligt hvis afslutningen kammer ender med den totale dominans.

Det er ikke sikkert vi får den direkte duel mellem Vettel og Alonso, for der er også andre der vil blande sig. Hamilton og Button kan køre relativ tvangsfrit. VM er mere eller mindre tabt for dem begge, omend Hamilton kan komme ind i varmen igen ved en kombination af gode resultater og held. At kunne koncentrere sig om at vinde løbet, fremfor den samlede stilling, kan give fordele, og McLaren har samtidig så meget vinderinstinkt, at de nok skal gøre alt hvad de kan.

Lidt anderledes er det med Mercedes og Lotus. De to virker til at de er gledet lidt af på det hele. Raikkonen vil stadig kun snakke om en VM titel, men selvom man er finsk og kølig, skal man nok være stor optimist for rigtig at tro på det. Men måske afslører det noget af hvad der rører sig inden i ham. Så længe det er muligt, vil han række ud efter en titel, uanset hvor små chancerne er.

Men hvor podieplaceringerne kom jævnt tidligere på sæsonerne har der på det seneste været langt mellem dem. Det samme med Mercedes. I foråret lignede det noget, der muligvis kunne blive godt. Men det kom aldrig til andet en at ligne, på trods af Rosbergs fornemme sejr.

Uanset hvad, så bliver fokus på Alonso og Vettel. Der er fire point imellem dem, og kampen kan blive mere tæt end det, hvis tingene flasker sig på den rigtige måde. VM kan herfra gå to veje, den intense, eller også går gassen af ballonen....

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Buddh International Circuit
  • 28/10/12 - Buddh International Circuit - Formel 1
  •