Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danboring Rally får bornholmsk deltagelse

DM Rally 
25/10/12 

Tino Vang Jørgensen og Jonas Høgh Kofoed er med i årets DM-finale i rally
Det bliver fra hele Danmark, deltagerne kommer, når der i den første weekend af november køres Danboring Rally på Bornholm i et samarbejde mellem Bornholms Motor Sport og Danish Rally Championship. Men det afsluttende løb i Mekonomen Rally Championship – det danske mesterskab i rally – får også lokal deltagelse.
 

Det er Tino Vang Jørgensen/Jonas Høgh Kofoed, begge Rønne, som er med i feltet. ”Det bliver først gang, at Jonas skal deltage i et DM-rally, men jeg var selv med for fem år siden, da der sidst blev kæmpet om DM-point på Bornholm,” fortæller Tino Vang Jørgensen.


Tino Vang Jørgensen/Jonas Høgh Kofoed er på hjemmebane ved Danboring Rally
(Foto: Mikael Vang)

Dengang startede han i en ældre Toyota Corolla Coupé, men den er til denne sæson blevet erstattet af en nyere Toyota Corolla T-Sport. ”Dengang jeg var med sidste gang, blev jeg vist nummer tre i min klasse – jeg fik i hvert fald en præmie med,” husker den bornholmske rallykører. ”Men sådan som klasserne er i dag, så bliver det nok ikke helt så let. Vi er oppe mod de tunede to-liters biler, men min bil er stadig udstyret med en fuldstændig standard T-sport-motor, og så er den også med standardgearkasse.”

Tino Vang Jørgensen/Jonas Høgh Kofoed er dog værdige repræsentanter for Bornholms Motor Sport. ”Vi fører bornholmsmesterskabet, men jeg har også kørt et par minirallyer og nogle løb i Yokohama-mesterskabet øst med den nye bil. Her er vi sluttet midt i feltet,” siger Tino Vang Jørgensen.

Han glæder sig meget til det kommende Danboring Rally. ”Jeg tror, at det bliver et rigtig godt løb, men nu er jeg jo også vant til at køre på småvejene her på Bornholm,” vurderer Toyota-køreren. ”Der bliver en rigtig god prøve på havnen i Rønne, som vi dels skal køre fredag aften, dels to gange under løbet lørdag.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: