Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Team Wounded Racing

Danish Endurance
Championship 

26/10/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipGlimt fra besøget på Strøjer Samlingen
Fredag d. 19 oktober dannede Danmarks flotteste bilmuseum, Strøjer Samlingen i Vedstårup ved Assens, rammen om et møde med ”Team Wounded Racing”, Christoffer Nygaard og den danske racer-legende Kris Nissen.
 

Team Wounded Racing er et racing team som består af otte tidligere udsendte danske soldater som har gjort tjeneste i Afghanistan. Fælles for dem alle er, at de er hjemvendt med forskellige fysiske handicaps lige fra benamputationer til rygmarvsskader.
Teamets motto: ”Det er der ingen ben i”…!!
Jason Watt er holdets teamchef og coach/træner. Jason har jo stor erfaring indenfor racing og med den type racingudstyr/ bil som ”TWR” kører med.


Team Wounded Racing
(Foto: Motorsporten.dk)

Arrangementet begyndte med en velkomst fra en, som sædvanlig , meget veloplagt Jørgen Strøjer! Herefter fulgte forskellige foredrag fra ”TWR”: Først om livet ved frontzonen i Afghanistan, så om bilens opbygning (her troede jeg, ganske fejlagtigt(!) at ”TWR” havde valgt ”den lette løsning” og havde overtaget Jason Watt´s DTC Seat Leon…. Men nej, bilen er en ny Seat Leon Supercopa, hjemkøbt fra Tyskland. .!)

Derefter en snak om gutternes træning og til sidst en forklaring om hvad DEC (Danish Endurance Championship) er for noget… groft sagt er det jo en slags ”mini” Le Mans med et løb på 4 eller 6 timer og med flere kørerskift. Alle ”Team Wounded Racing”´s kørere er ”rookier”, dvs. de har ikke deltaget i motorløb tidligere, men allerede i første sæson var de på podiet på Padborg Park sammen med bl.a. en af Danmarks allerstørste stjerner : Jan ”Big Mag” Magnussen… det er vist ”godkendt”!
Gutterne fortalte, at de gennem DIF (Danmarks Idræts Forbund) havde prøvet/var blevet tilbudt forskellige handicap-idrætsgrene.. men de var enige om, at ”det skulle gøres rigtigt”… dvs. de ville konkurrere i en sportsgren på lige fod med ikke-handicappede… og her er motorsport jo oplagt.. heldigvis!


Her er arbejdspladsen i Team Wounded Racing Seat'en
(Foto: Motorsporten.dk)

Drengene fra ”Team Wounded Racing” virker meget positive og rimeligt afklarede med deres handicap. En af kørerne ”sprang” trods to benproteser ind i bilen nok noget hurtigere end jeg nogensinde kunne gøre!!
Der er kun et at sige: Respekt!! Og ”good luck” i 2013, det bliver spændende at følge ”TWR”!!

Team Wounded Racing har i øvrigt indgået en aftale med TV2. Stationen fik lov at følge ”TWR” på nærmeste hold gennem 2012-sæsonen. De mange fremmødte fik lov at se et lille klip: Onboard med Jason Watt i passager-sædet… det bliver spændende!! Klippet har ikke været vist offentligt før … Glæd jer !
Team Wouded Racings foredrag var delt op med pauser, så der var mulighed for at nyde det flotte museum og de mange flotte og sjældne biler ind imellem.


(Foto: Motorsporten.dk)

Det var en fornøjelse, at opleve og høre ”TWR”-kørerne, de var meget positive (deres hårde skæbne til trods) og fortalte gerne om både deres militær- og racingkarriere. Stor respekt..

Efter Team Wounded Racing var det den unge danske sportscar- og Le Mans kører Christoffer Nygaards tur på podiet! Trods influenza i kroppen virkede Nygaard helt klar til både Jørgen Strøjers og til publikums spørgsmål. Christoffer har deltaget flere gange i Le Mans bl.a. i det delvis danske ”Young Driver”-projekt med Aston Martin. I år deltog Nygaard sammen med to andre danskere Allan Simonsen og Kristian Poulsen i GT-klassen i en Aston Martin, desværre var teamet meget uheldige med flere defekter på bilen. De måtte udgå efter Allan Simonsen havde kørt bilen frem til 1. pladsen i deres klasse…øv, øv! Christoffer Nygaard havde medbragt den ene af ”Young Driver”-teamets flotte Gulf-Aston Martin´er til arrangementet.


Christoffer Nygaard måtte frem med kuglepennen og skrive autografer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Sidste punkt på dagen var et foredrag med den danske racer-legende Kris Nissen. Nissen var som de andre i hopla og fortalte om VW´s engagement i det berømte/berygtede Dakar-Rally. VW har i de seneste år markeret sig stærkt i Dakar og blev første team som vandt med en diesel-bil og senere de første som vandt en 1-2-3 sejr. Nissen er jo en lun sønderjyde og trods en del teknisk snak formåede han at fange publikum.

Som den berømte rosin i pølseenden viste Nissen en intern Dakar-video om sejren i 2011. Video´en er normalt forbeholdt team´et, men de tilstedeværende fik alligevel lov at se! Det er utroligt men flot, at den muntre og ”nede på jorden”-sønderjyde er ambassadør for en af verdens største bilfabrikanters motorsportsafdelinger. Strøjer fortalte efterfølgende, at Kris Nissen var mand for at skaffe Tom K´s vinderbil fra Le Mans 2000 til åbningen af museet på under to dage… træk i trådene, rigtige forbindelser.

Et positivt møde med et nyt og spændende tiltag i dansk racing og to gennemsympatiske kørere. Både Nygaard og Nissen gav sig god tid til at skrive autografer i bøger, på modelbiler mv. og en snak med de mange fans!

Men det var ikke helt slut! Stedets ejer Jørgen Strøjer er jo en bilglad mand og deler gerne med sine gæster. Strøjer kunne ikke dy sig for at fortælle anekdoter om flere af bilerne (heldigvis) og selvfølgelig skulle et par stykker lige startes op (heldigvis igen)! Jørgen Strøjer burde altid gå i seng som en glad mand… han har en enestående bilsamling (han hævder, at den må være ca. 20 millioner værd… Jeg tror man kan gange med mindst 5!) Hans samling svarer til det (vi) andre biltosser har i str. 1:43… alle hans er str. 1:1. Nu havde Strøjer også lovet sin kone, at han ikke ville købe flere til sig selv… så kunne han, som han sagde, købe nogen til konen!!

Jeg har haft den glæde at besøge ”Strøjer Samlingen” 5 gange. Hver gang er der noget nyt. Denne gang f.eks. en Martini-Lancia Delta rallybil, en Porsche GT3 Cup og ikke mindst en Chevrolet NASCAR bil (som Strøjer selvfølgelig også havde en historie om!)


En af de nye biler i samlingen - En Chevrolet Nascar.
(Foto: Motorsporten.dk)

En super- og positiv dag i Danmarks ubetinget flotteste bilmuseum, og overskuddet af arrangementet gik ubeskåret til ”Team Wouded Racing” !!
Du kan læse mere om Strøjer Samlingen her: www.strojersamlingen.dk

Them

Læs mere om:
  • Allan Simonsen
  • Christoffer Nygaard
  • Jason Watt
  • Kris Nissen
  • Kristian Poulsen
  • Team Wounded Racing
  • Young Driver AMR
  • Besøg på Strøjer Samlingen
  •