Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Jan Magnussen mistede rekord efter sæsonens femte andenplads

ALMS 
21/10/12 

American Le Mans SeriesJan Magnussen måtte natten til søndag dansk tid, sige farvel til en enestående rekord. Som eneste kører havde han sejret i den Amerikanske Le Mans Serie, hvert eneste år siden series start i 1999, men ved sæsonens sidste løb, Petit Le Mans på Road Atlanta, måtte Jan Magnussen for femte gang i ti løb, tage til takke med en andenplads i GT klassen, da Ferrari satsede stort og kørte i mål på et pitstop mindre end Jan Magnussens Corvette.
 

Det så ellers lovende ud for Jan Magnussen og hans holdkammerater Antonio Garcia og Jordan Taylor, da de efter omkring 6 timers kørsel gik i føring for løbet, der afvikles over 1.000 miles eller ti timer, alt afhængigt af, hvad der opnås først.

Kampen med Ferrari og BMW var tæt og føringen skiftede et par gange, inden Corvetten igen tog føringen efter otte timers kørsel og så ud til at kontrollere løbet. Med 45 minutter tilbage tog Corvetten sit sidste pitstop og kom ud 60 sekunder efter Ferrari.


Jan Magnussen i føring

Alle forventede endnu et pitstop for Ferrarien, der havde været i pit 25 minutter tidligere, men de satsede stort og valgte ikke at stoppe yderligere. Da målstregen blev passeret efter 9 timer og 37 minutters kørsel, havde Ferrari’en strukket sin benzin til at holde 1 time 10 minutter og passerede dermed målstregen 30 sekunder før Jan Magnussens Corvette, der endnu en gang måtte se sig slået af omstændigheder ude af deres kontrol.

Med andenpladsen rykkede Jan Magnussen og Antonio Garcia ned på tredjepladsen i GT mesterskabet. Et mesterskab de førte halvvejs inde i sæsonen, inden uheld på uheld kostede sikre sejre. Inden sæsonens sidste løb havde holdkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner vundet kørernes titel, men Jan Magnussen og Antonio Garcia var to af hele ti kørere, der fortsat kunne sikre sig andenpladsen i det hårde mesterskab.


En anden plads var ikke nok til at kunne holde sin rekord

”Det er svært, ikke at være skuffet” sagde Jan Magnussen efter den trods alt flotte andenplads i det store løb. ”Det her løb opsummerer vores sæson. Så tæt på og så alligevel ikke… Vi kørte et rigtig godt løb, og burde have vundet, men Ferraris sats holdt og vi blev slået på benzin og ikke på fart. Vi havde arbejdet med bilens opsætning, så den ville blive hurtigere igennem løbet og det lykkedes. Vi havde en god racerbil, holdt os til vores plan, men ingen havde regnet med, at Ferrarien kunne holde hjem. Så det er svært ikke at stå, med en mærkelig smag i munden. En andenplads i Petit Le Mans er trods alt et flot resultat, men det var ikke det vi kørte efter”.

Jan Magnussens sæson er dermed slut for i år, men han fortsætter hos Corvette Racing i den Amerikanske Le Mans Serie i 2013.


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Oliver Gavin
  • Road Atlanta
  • 20/10/12 - Road Atlanta - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS