Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Gode danske præstationer ved Petit Le Mans

ALMS 
21/10/12 

American Le Mans SeriesÅrets Petit Le Mans er nu kørt og dermed er American Le Mans Series også overstået for i år. Der var to danske chauffører til stede ved dette år endurance løb på Road Atlanta, og det var Jan Magnussen i GT klassen og David Heinemeier Hansson i LMP2
 

Begge danskere kom igennem løbet med et flot resultat. David Heinemeier Hansson blev nummer 2 LMP2 og nummer 3 overall. Desværre er den placering frataget Conquest Endurance og dermed også David Heinemeier Hansson fordi en af kørene har siddet for længe i bilen i forhold til hvad reglementets artikel 21.2 tillader.

Til gengæld er det gået godt hele vejen for Corvette Racing og nummer 3 Chevrolet Corvette C6 ZR1 med Jan Magnussen. De endte på andenpladsen i klassen efter Extreme Speed Motorsports og deres Ferrari 458 Italia.

Overall var det Rebellion Racing der vandt løbet med deres Lola B12/60 Toyota, men det var Muscle Milk Pickett Racing der vandt LMP1 mesterskabet med deres HPD ARX-03a Honda.

LMP2 klassen blev vundet af Level 5 Motorsports med deres HPD ARX-03b Honda efterfulgt af søsterbilen. Løbet igennem splittede Conquest Endurance de to hold kammerater, men kom desværre i mål til en besked om at være diskvalificeret.

Til trods for den uheldige udgang på dette løb for David Heinemeier Hansson, så ender #2 Conquest Endurance på andenpladsen i mesterskabet efter Level 5 motorsport.

I GT klassen var der meget hård konkurence og meget overraskende kom de to BMW E92 M3 aldrig rigtig frem i feltet hvor man tidligere har set dem. Skuffende sæsonafslutning for teamet.

Det samlede mesterskab i GT klassen ender med at blive vundet af Corvette Racing med kørerne Oliver Gavin og Tommy Milner. Søster Corvetten med Antonio Garcia og Jan Magnussen ender på 3. pladsen i det samlede mesterskab.

Nu er American Le Mans Series 2012 overstået og vi kan kigge frem imod 2013 som vil blive en smule anderledes i og med vi er på vej hen imod et nyt reglement fra 2014, og samtidig vil gode racerløb som Petit Le Mans måske ikke få den samme betydning fremover?

Vejgaard

Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Road Atlanta
  • 20/10/12 - Road Atlanta - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS