Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Honda gearer op til det historiske WTCC løb på Suzuka banen

WTCC 
19/10/12 

Honda Racing Team JAS har WTCC debut på egen grund, med Tiago Monterio bag rattet på den nye Civic WTCC racer.
 

Den japanske afdeling af 2012 WTCC løbs serien, markerer også to milepæle for Honda: 50 års jubilæet for Suzuka racerbanen som blev grundlagt af Honda stifteren Soichiro Honda, samt 40 års jubilæum for Civic modellen.

Suzuka Japan, 18. Oktober 2012 Honda Racing Team JAS markerer sin debut i FIA WTCC løbsserien denne weekend. Det bliver med et historisk løb på Suzuka banen i Japan. Honda stiller til start med en bil, Civic WTCC raceren er udstyret med en 1,6 liters, turboladet motor med 4 cylindre og direkte indsprøjtning.


Tiago Monterio deltager for første gang i den nye Honda Civic
(Foto: Honda Motor Europe - Denmark)

Bilen køres af den portugisiske kører Tiago Monterio. Både bilen og teamet er vel forberedt til løbet, efter veludført test i Europa henover sommeren og på Sugo banen i Japan tidligere i denne uge.


Honda vil køre næste sæson med minimum to biler
(Foto: Honda Motor Europe - Denmark)

Ud over at dette er løbsdebut for teamet med Civic i Word Touring Car Championship, har netop løbet på Suzuka banen en helt speciel betydning for teamet, da det markerer to meget vigtige milepæle: 50 års jubilæet for Suzuka banen, som da den blev grundlagt af Soichiro Honda i 1962 og samtidig var den første racerbane i asien. 40 års jubilæet for Civic modellen ønsker Honda også at markere via deltagelsen i WTCC med den nye model, som Honda desuden for ganske nyligt annoncerede vil blive lanceret i en Type R version i 2015.

Honda Motor Europe - Denmark

Læs mere om:
  • Tiago Monteiro
  • Suzuka
  • 21/10/12 - Suzuka - WTCC - FIA VM
  •