Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Information omkring forløbet ved aflysning af rally på Bornholm

DM Rally 
20/10/12 

Viborg, den 19. oktober 2012
Poul-Jørgen Videslet fra Bornholms Motor Sport og DRC har arbejdet omkring DM6 finalen siden februar 2012. DRC har overfor DM-seriens faste kørere forsvaret, at de skulle bakke op om DM-finalen, da løbet ville byde på nogle enestående hastighedsprøver. Derfor var det skuffende og fortvivlende, at der kun er tilmeldt 23 danske deltagere ved den ordinære frist – på trods af stærkt reduceret startgebyr til kørere udenfor top 30 på seedningslisten.
 

Anmeldelsesfristen blev forlænget med en uge i håb om, at der kunne stampes 10 -15 kører mere op. Efter telefonisk kontakt med en del af de ’faste’ DM-deltagere, der manglede på startlisten, må det så konstateres, at der ikke kom det forventede ekstra antal, nærmere tværtimod.

Hvad angår sponsorsalg – den anden store indtægtskilde til et DM-løb – har DRC udvekslet sine kontaktdata på sponsoremner med Bornholms Motor Sport, men sponsorsalget har stadig været under niveauet for DM rallyer.

På baggrund af disse ting var Poul-Jørgen Videslets og DRC fælles ræsonnement først på ugen, at det var for stort et arrangement at køre af stablen for alt for lidt – og ikke mindst udsigten til et nærmest garanteret seks cifret økonomisk underskud, når Bornholms Motor Sport skulle havde det de havde krav på i aftalen. Løbsleder Poul-Jørgen Videslet har haft resultatestimatet til gennemsyn og kunne ikke finde generelle besparelser, selv om der ville være forskydelser mellem udgiftsposterne.

Derfor blev begge parter enige om, at det var optimalt at gemme løbet til en forårsafdeling i 2013, så løbsledelse, klub og rallykørere kunne få glæde af det store arbejde der var lagt i arrangementet fra klubbens side. Derfor blev det i enig mellem Poul-Jørgen Videslet og DRC besluttet, at løbet skulle aflyses. DASU’s bestyrelse og rallyudvalg informeres onsdag aften om vores beslutning, og den bliver via telefon bekræftet af løbsleder Poul Jørgen Videslet overfor en repræsentant fra DASU’s bestyrelse.

De mandskaber, som havde tilmeldt sig, blev orienteret torsdag klokken 14.00. En halv time senere blev der udsendt en fælles pressemeddelelse, som Poul-Jørgen Videslet og DRC begge havde godkendt.

Efterfølgende har man fra Bornholms Motor Sport udenom DRC kontaktet deltagere, sponsorer og etableret ekstra økonomi torsdag eftermiddag, aften og fredag formiddag i den gode mening at gennemføre rallyet som oprindeligt planlagt. Men altså uden om DRC. Kort fortalt fra løbslederen vil man fravælge alt program, hospitality o.s.v og køre et low cost rally. Man har bl.a. kontaktet sponsorer, som DRC havde etableret samarbejdsaftale med, og som DRC havde informeret og fortalt om den nye strategiske vej.

Det er stærkt kritisabelt og uetisk, og jeg vil på vegne af DRC gøre opmærksom på, at vi føler os ført bag lyset af løbsledelse, Bornholms Motor Sport og andre, der har arbejdet for denne her plan, uden at drøfte det med DRC.

I henhold til den promotoraftale, som Dansk Automobil Sports Union og DRC har indgået, har DRC rettighederne til DM-serien. Den rettighed har DRC solgt til en titelsponsor, ligesom DRC har indgået en række andre kommercielle aftaler med deltagere og virksomheder, som ønsker promovering gennem DM-serien. DRC nedlægger hermed forbud mod, at rallyet på Bornholm kan være DM-tællende. Bornholms Motor Sport er velkommen at gennemføre rallyet, og det er yderst prisværdigt, at klubben vil gøre det, men DRC afgiver ikke DM-rettigheden. Derfor nedlægger vi forbud mod, at løbet kan være DM-tællende. Vi nedlægger derfor også forbud mod, at Bornholms Motor Sport bl.a. på hjemmesiden granitrally.dk omtaler løbet som DM6.

På opfordring af DASU`s bestyrelse v/Hans-Jørn Søgård Andersen har DRC arbejdet for en afslutning af DM-sæsonen med et guld-sølv-og-bronze-arrangement – der skal have et sportsligt aspekt og en afsluttende præmiefest. Dette arrangement agter DRC at gennemføre, nærmere information herom i løbet af weekenden.

Viborg, den 19. oktober 2012
Karl-Åge Jensen
Promotor
Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: