Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

DM-finalen i rally – Danboring Rally - aflyses

DM Rally 
19/10/12 

Trods reducerede startgebyrer er det nødvendige antal deltagere ikke blevet tiltrukket
Det er med stor beklagelse, at Danish Rally Championship og Bornholms Motor Sport ser sig nødaget til at aflyse årets sidste afdeling af Mekonomen Rally Championship - det danske mesterskab i rally – der skulle være kørt den 2.-3. november på Bornholm.
 

”Det er en meget træls og dum situation, vi står i,” siger promotor Karl-Åge Jensen fra Danish Rally Championship. ”Arrangørernes forarbejde har været perfekt, og rallyet er klappet og klart til at blive fyret af. Bornholms Motor Sport har gjort et fantastisk arbejde og planlagt et rally af høj sværhedsgrad, så det er nogle helt usædvanlige uforløste følelser, jeg sidder inde med.”

Baggrunden for Bornholms Motor Sports og Danish Rally Championships beslutning for at aflyse rallyet er begrundet i økonomi.

”Da vores oprindelige anmeldelsesfrist udløb i søndags, var der tilmeldt 25 deltagere i løbet,” fortæller løbsleder Poul-Jørgen Videslet fra Bornholms Motor Sport. ”Vi forlængede så anmeldelsesfrisen yderligere en uge og har benyttet tiden til at stikke fingeren i jorden hos de mange, som har været til start i årets tidligere DM-løb, men som ikke havde tilmeldt sig. Desværre er der ikke et begrundet håb om at deltagerantallet vil vokse markant, så derfor føler vi, at det er bedst at melde hurtigt ud nu.”

Bornholms Motor Sport og Danish Rally Championship havde gennem bl.a. reducerede startgebyrer håbet på et startfelt på mindst 35 og gerne 40 hold. Til sammenligning var der 65 startende i 2011-udgaven af Danboring Rally, som også sidste år var DM-finalen.

”Generelt har deltagerantallet været noget mindre i den forgangne sæson, men 23 danske hold og to udenlandske tilmeldte er for lavt for så stort arrangement, som Bornholms Motor Sport har sat i værk,” siger Karl-Åge Jensen. ”Startgebyrer og sponsorsalg er indtægtskilderne i rallysporten og begge områder er under det generelle niveau for de øvrige DM-løb i 2012, så derfor er vi som arrangører i fællesskab blevet enige om, at det er nødvendigt at aflyse nu og her.”

”Vi har fået god opbakning her på Bornholm, hvor alle berørte lodsejere har givet deres tilladelse, så vi har kunnet producere et sportsligt perfekt rally,” siger Poul-Jørgen Videslet. ”Mange lodsejere har glædet sig til, at DM-feltet ville komme til øen, og nu håber vi, at vi kan sætte arrangementet på standby til næste sæson, så alle kan få glæde af den specielle oplevelse det er, når rallybiler kører stærkt på Bornholm. Vi har jo hastighedsprøverne til det.”

Fra Danish Rally Championships side arbejdes der på en alternativ afslutning på den danske rallysæson 2012.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 03/11/12 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: