Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

DM finale på Jyllandsringen

Yokohama
1600 Challenge 

18/10/12 
Yokohama

Kl. 12.30 søndag, var det tid til at få startet første heat. Vejret var, modsat lørdag, mere stabilt, banen var tør og solen tittede lidt frem. Der var en spænding i luften og man kunne mærke, at det var nu eller aldrig.
 

Heat 1
Det var et flot syn, da de 30 biler kom på banen og linede op til start. Blandt det fremmødte publikum, blev der også lagt mærke til størrelse på klassen, og der kom flere positive tilkendegivelser.

Tommy Nygaard (24) skulle starte i pole position, da han i lørdagens tidtagning, havde sat bedste tid. I anden startposition holdt Frederik Mortensen (5). Det er de to som kæmper om mesterskabet, så det ville blive spændende og se, hvordan den kamp kom til at udvikle sig. Bag dem holdt Steffen Petersen (123) og Dennis Bannergård (59).

Starten gik og alle kom godt med, Tommy fik dog en rigtig god start og holdt sin føring. Martin Andersen (17), som startede som 5’er, var uheldig i første sving, hvilket kostede ham en del placeringer, og han røg ned i feltet.


Martin Andersen på afveje
(Foto: Dennis Risager)

Martins uheld skabte lidt uro i feltet, og det gik bl.a. ud over Frederik, som mistede lidt i forhold til Tommy. Han indledte nu jagten på Tommy. Med sig havde han Steffen og Dennis, som også ville med op og kæmpe. Dennis lå til en 3. plads i mesterskabet og den skulle forsvares. De tre lå tæt og kæmpede flot. Tommy trak dog lidt fra men bagfra kom Frederik i rasende tempo. Spændingen i front var intakt. Steffen kom forbi Dennis efter længere tids tæt race, men Dennis havde på ingen måde opgivet, så de fortsatte deres indbyrdes kamp.

Med det store felt, var der masser af god underholdning at finde ned gennem rækkerne. Bagerst i feltet, var der en god fight mellem Brian Borg (14), Brian Jakobsen (79), Jens Jensen (86) og Steffen Johnsen (87). Denne varede et godt stykke tid. Brian Borg var dog uheldig og måtte udgå med defekt.

Michael Scharstein (58), Jesper Bendsen (67) og Tue Nielsen (7) havde også en rigtig god kamp. De kørte tæt og kæmpede bravt. Tue måtte dog slippe de to andre, men kampen mellem Michael og Jesper varede hele heatet og var meget intens. De to viste virkelig, at man godt kan køre tæt og kæmpe over mange omgange. Super flot. Feltet lå i små grupper rundt på banen. Kendetegnene for dem alle var gode dueller.


Jesper Bendsen og Michael Scharstein i tæt kamp
(Foto: Dennis Risager)

Pludselig havde Steffen Petersen problemer og trillede ganske langsomt rundt. Han måtte desværre udgå.

Poul Busk (37) og Allan Müller (9) havde en rigtig god fight, Poul var dog uheldig og fik defekt for enden af publikumslangsiden. Bilen holdt desværre så uheldigt, at der kom Safety Car på banen med 3 minutter tilbage af heatet. Dette var en oplagt mulighed for at få samlet feltet. Frederik havde kørt hurtigste omgang og var nu helt oppe bag Tommy. Der blev kørt en omgang bag Safety Car og da løbet blev givet frit, trak Tommy lidt fra. Han holdt sin føring frem til det ternede flag med Frederik på 2. pladsen og Dennis på 3. pladsen, troede man. Men Frederik havde fået en strafbane kort før afslutning af løbet og da han ikke havde gennemført denne, blev han idømt en tidsstraf på 6 sekunder. Dette betød, at han sluttede på en 5. plads. Så nu var Dennis lige pludselig oppe på en 2. plads og på 3. pladsen kom Jesper ind. For Jesper var det første gang på podiet i år, så lidt succes til ham. Ikke godt set i forhold til Frederiks chancer i mesterskabet. Nu skulle der vist mirakler eller sort uheld til.


Tommy Nygaard indtager podie foran Dennis Bannergaard og Jesper Bendsen
(Foto: Dennis Risager)

Heatet var super godt kørt. Meget intenst og spændende fra start til slut. Nu var det kun at håbe, at andet heat ville blive lige så vel kørt.

K. Bøje
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: