Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Toyota sejr på Fuji

FIA WEC 
14/10/12 

World Endurance ChampionshipDagens 6 timers world endurance championship løb på den Japanske Fuji bane blev vundet af Toyota Racing. Løbet var ikke bare a walk in the park for Toyota racing selvom resultatet kunne udtrykke det. Toyota var løbet igennem under pres fra Audi specielt fra Audi R18 e-tron quattro med nummer 1.
 

Løbet blev kørt på en tør Fuji banen og det blev derfor et fantastisk godt racerløb med megen spænding og relativt få race incidents. Desværre ramte den ene incident Tom Kristensens Audi 2, som derfor ender 1 omgang nede i forhold til den vindende Toyota.


Endnu en sejr til Toyota Racing

Bedst placerede benzin LMP1er var ikke overraskende rebellion racing som samtidig blev mester i privat mesterskabet i LMP1 klassen.

LMP2 klassen blev præcis så spændende som forudset og lidt overraskende blev det ADR Delta teamet der vandt løbet. Det kunne dog ikke ændre på at Starworks motorsport blev samlet LMP2 mester. OAK racing som sæsonen igennem har vist god performance hænger desværre lidt og mangler lige det sidste for at være med helt fremme.

GTE pro klassen har været noget af en positiv oplevelse i denne weekend. Team Felbermayr-Proton lagde blødt ud men efter få træninger viste de sig som meget hurtige på Fuji banen. Det har i dag før dem frem til en sikker sejr, foran AF Corse og Aston Martin racing. Det er meget skuffende at Aston Martin ikke viser mere denne weekend, men en af årsagerne er en påkørsel i den sidste time af løbet, hvor Audi 1 rammer en Aston Martin racer og begge biler kommer til skade og må pitte.

GTE am klssen blev vundet af Larbre Compétition med deres Corvette foran Team Felbermayr-Proton, som virkeligt må være godt tilfreds med deres weekend i Japan.

Om 14 dage afsluttes world endurance championship i Kina hvor 6 Hours of Shanghai køres.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Fuji
  • 14/10/12 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  •