Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

”Vi har forberedt os godt til løbet”

FIA WEC 
13/10/12 

World Endurance ChampionshipGrundig løbsforberedelse og fokus på setup var de to temaer for Tom Kristensen og Allan McNish i lørdagens kvalifikation til syvende afdeling af FIA World Endurance Championship (WEC) på Fuji-banen i Japan.
 

Justeringerne af Audi R18 e-tron quattro til den 4,563-kilometer lange bane, der har Mount Fuji-bjerget tronende i baggrunden, begyndte med testarbejde allerede onsdag.


Vi har forberedt os godt til løbet
(Foto: Audi Sport)

Audi-teamet havde valgt Tom K til at sidde bag rattet af hybridraceren i kvalifikationen og Le Mans-rekordholderen formåede at sætte tredjehurtigste omgang med en tid på 1m 28.370s. Det var en lille margin fra Benoît Tréluyer i søster-Audien, som tog andenpladsen på gridden. Kazuki Nakajima satte eftermiddagens hurtigste tid i sin Toyota og sikrede dermed pole position på det japanske holds "hjemmebane".

"Vi gjorde et godt stykke arbejde med at forberede os til løbet, og jeg gav mit bedste i kvalifikationen. Uheldigvis var min første omgang ikke så god, og jeg var kun hurtig i den tredje sektor. Efterfølgende var jeg ikke i stand til at gentage min præstation i den sektor. Det er derfor, at jeg ikke gjorde endnu et forsøg, for vi starter løbet på dette sæt dæk," siger TK.

For Kristensen betyder Japan, Fuji-banen og den nuværende kamp mod Toyota noget ganske særligt i denne weekend. Le Mans-legenden gjorde nemlig sin debut i sportsvognsrace på netop denne bane tilbage i 1992, da den dengang 25-årige dansker delte sædet i en Toyota TS010 med to unge kørere; ingen andre end Jacques Villeneuve og Eddie Irvine. Det følgende år vandt Tom K det japanske Formel 3000-mesterskab.

"Det er en god følelse at køre race i Japan igen, hvor min sportsvognskarriere begyndte for præcis 20 år siden," siger Tom K med et smil.

Syvende runde af WEC begynder søndag klokken 04.00 dansk tid og alle seks timer kan ses på www.audi-liveracing.com. Eurosport viser de sidste 90 minutter live.TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Eddie Ivrine
  • Jacques Villeneuve
  • Tom Kristensen
  • Fuji
  • 14/10/12 - Fuji - FIA WEC - FIA VM
  • Kvalifikationen på Fuji
  •