Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kobayashi skal betale i 2013

Formel 1 
11/10/12 

En podieplacering for Sauber i det forgangne løb på Suzuka er ikke nok til at frede Kobayashi for at skulle lægge millioner for at køre for teamet i 2013. Flere kørere vil gerne ind i teamet, og skal Kobayashi blive skal han finde nogle penge.
 

Så klart er budskabet, især efter at teamet efter alt at dømme mister opbakningen fra Telmex når Sergio Perez skifter til McLaren. Flere kørere der har været udenfor Formel 1 i år banker nemlig på for at komme til, især i team som har præsteret bedre end forventet. Andre kørere i feltet vil sikkert også kunne se det som et godt sæde i 2013, og derfor vil Sauber gerne have penge med fra kørerne. Noget som Kobayashi ikke tidligere har skullet lægge.

Og japaneren har det ikke videre godt med den nye situation. "Det er en meget underlig fornemmelse at jeg skal finde en sponsor for at køre for et andet team eller blive her," siger han med henvisning til meldingen fra Sauber. "Jeg vil helst være som en topkører der ikke skal have en sponsor og være med et godt team. Det er hvad jeg drømte om da jeg var yngre," siger han videre.


Der skal hostes op med en store pose yen hvis Kobayashi skal være Sauber kører igen i 2013
(Foto: Sauber F1 Team)

Men resultaterne har så også været noget svingende, og Sauber kan næppe klare sig så godt hvis ikke der lægges penge til at fastholde udviklingen. Men nu må Kobayashi og hans manager, Yoshinori Arimatsu ud og søge opbakning. Han opgiver dog ikke kampen. "Jeg er lidt overrasket, men jeg vil forsøge at blive i Formel 1 næste år og vise hvad jeg kan," erklærer han. Det vil dog ikke være første gang at Formel 1-karrieren lå på vippen. I vinteren 2009/2010 hvor Toyota trak sig ud af Formel 1, fik han i sidste øjeblik en aftale med Sauber der købte sig tilbage i Formel 1 da de overtog resterne af BMW-teamet. Kobayashi har dog stadig en mulighed for at finde arbejde - i sin fars sushi-restaurant!

Benji

Læs mere om:
  • Kamui Kobayashi
  •