Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen oplevede fremskridt – for en stund

DM Rally 
09/10/12 

Rallykøreren fra Odder kørte hurtigere, inden han måtte udgå
Det var med en ny motor, at Frank Nielsen og Børge Jensen kastede sig ud i årets Tegee-Dan Rally på Sjælland – den femte og næstsidste afdeling af Mekonomen Rally Championship. Til at starte med gik det også godt for rallymandskabet fra Odder, som i modsætning til de forrige afdelinger af mesterskabet var i stand til at følge deres nærmeste konkurrenter i klassen.
 

”Det gik rigtig godt fra start. Både bilen og motoren kørte rigtig godt,” fortæller Frank Nielsen. ”Det gik fantastisk. Der var kommet mere liv i bilen, og det kunne vi også se på tiderne, for vi kunne følge med i dag, men så gik det galt. Motoren begyndte pludseligt at lyde lidt underligt. Den begyndte at knalde, og så kunne den ikke køre mere.”


Frank Nielsen og Børge Jensen måtte trods ny motor stoppe før tid i Tegee-Dan Rally

Selv om Frank Nielsen og mekanikerne fra FN Rally på stedet ikke havde mulighed for at skille motoren ad, havde han hurtigt en idé om, hvad årsagen kunne være.

”Motoren lød som om der var gået en toppakning, og vi håber ikke, at det er værre end det,” siger Frank Nielsen. ”Vi troede, at toppakningen var sprunget mellem to cylindre, men da vi var kommet hjem på værkstedet og fik pillet stopstykket af for at skifte toppakningen, kunne vi konstatere, at det var noget helt andet, der var galt. Motoren havde tabt en ventil, så nu er det om igen med at bygge en ny motor.”

Inden motoren – eller rettere toppakningen – opgav ævred i Tegee-Dan Rally – så havde Frank Nielsen ligget og kæmpet indenfor få sekunder med Simon Larsen, som i det foregående løb havde kørt fra ham i stor stil.

”På flere af hastighedsprøverne lå vores tider indenfor det samme sekund, så det var et rigtigt valg, vi traf, da vi valgte at bygge en ny motor til rallybilen,” siger Frank Nielsen. ”Nu må vi bare håbe, at den er lige så frisk, når vi får den skilt ad igen og sat en ny toppakning i.”

FN-Rally


Læs mere om:
  • Børge Jensen
  • Frank Nielsen
  • Roskilde
  • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: