Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Vallentin brødrene var flyvende

DM Rally 
09/10/12 

Brødrene Vallentin satser stadig på medaljer
Bedst som det gik, måtte brødrene Simon og Sune Vallentin fra Gislinge ved Holbæk erkende, at løbet for deres vedkommende var kørt. Koblingen i deres rappe Peugeot 206 S1600 faldt fra hinanden under jagten på point til Danmarks mesterskabet i rally, men de er stadig med i opgøret om sølv og bronze.
 

Ved weekendens semifinale i Roskilde, Tegee-Dan Rally, var brødrene stærkt kørende i klassementet for 2-hjulstrukne biler. Efter at have kørt gruppens andenhurtigste tid på rallyets første hastighedsprøve distancerede de sig på de efterfølgende prøver fra konkurrenterne Anders Rygaard i Honda Civic R3, Simon Larsen i Citroën C2 R2 Max og Carsten Jensen i Renault Clio III Sport, og var godt på vej mod endnu en klassesejr, da fartfesten for deres vedkommende blev flaget af med en splintret kobling.


En lidt for hård landing efter flyveturen på løbets femte hastighedsprøve ødelagde koblingen i Vallentin-brødrenes Peugeot, så de fik ingen DM-point i semifinalen

Teamets servicefolk knoklede som besatte med at udskifte den ødelagte kobling, men forgæves. Brødrene udgik efter at have overskredet respittiden, og det var så dén DM-runde for det 21-årige rallytalent Simon Vallentin og hans 17-årige lillebroder Sune, men selvom konkurrenten Anders Rygaard har sikret sig DM-guldet og mesterskabet, har Vallentin-brødrene stadig en medaljechance, så derfor stiller de til start i finaleløbet på Bornholm den 3. november.


Der blev kørt stærkt fra den første meter i årets næstsidste DM-rally i Roskilde. Her er Simon og Sune Vallentin på tre hjul i et af svingene på Roskilde Dyrskueplads

- Vi havde en lidt hård landing efter en flyvetur på løbets femte hastighedsprøve, så der knækkede nogle bolte i koblingen. Vi fik hentet en ny og selvom der blev arbejdet hårdt på at få bilen klar i servicepausen, tog det for lang tid, så vi udgik desværre, forklarede en ærgerlig Simon Vallentin efterfølgende.


Servicefolkene knoklede som besatte for at få bilen klar inden for respittiden, men forgæves. Udskiftningen af koblingen blev kompliceret og tog desværre for lang tid

Stillingen forud for finaleløbet på Bornholm er uafklaret for så vidt angår DM-sølv og ditto bronze. Efter to DM-runder uden point er Simon og Sune på en samlet tredjeplads efter Carsten Jensen og Michael Fasterholdt i Renault Clio III Sport med 68 point, mens brødrene har 54 point, mens Simon Larsen og Nicklas Daugbjerg i Citroën C2 R2 Max er på fjerdepladsen med 44 point.

For Simon Vallentin, der efter blot fem DM-rallyer blev kåret som Årets Talent 2011 og Årets Rallykører 2011 og siden af Dansk Automobilsports Unions eliteudvalg udpeget som det talent, der fremover skal satses på nationalt og internationalt, handler det nu om i det mindste at konsolidere tredjepladsen, men helst også at avancere til andenpladsen og DM-sølvet.

- Dels kan vi hente flere point og dels glæder jeg mig til at køre på Bornholm, for det er et løb med gode hastighedsprøver, men nu skal vi lige have bilen gennemgået, så vi er klar til den kommende weekends indsats i det tyske mesterskabsløb ADMV Lausitz-Rallye 2012, som er et rally på grus. Det har jeg ikke prøvet før, så det bliver spændende, tilføjer Simon Vallentin.


Sune og Simon Vallentin fulgte spændte servicefolkenes arbejde med at få bilen klar, mens de selv havde travlt med at forklare årsagen til det tekniske problem med bilen

I Tyskland har han den erfarne Ole Frederiksen fra Skibby som co-driver og vil desuden have den norske veteran John Haugland ved hånden med råd og dåd. Sidstnævnte bistod tidligere på året bilsportsunionens eliteudvalg med at udvælge dansk rallysports mest oplagte emne til den fremtidige talentudvikling.

- Haugland har allerede hjulpet med tip til opsætning af bilens undervogn, og han kommer også til at hjælpe med trimningen af bilen til det tyske grusrally. Det bliver spændende, slutter det 21-årige vestsjællandske rallytalent.

Morten Dam


Læs mere om:
  • Roskilde
  • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: