Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

To DM-titler afgøres først i DM-finale på Bornholm

DM Rally 
08/10/12 

DM-grupperne Standard National og Tunet National fik nye førende ved Tegee-Dan Rally. Lørdagens Tegee-Dan Rally i Roskilde placerede guldet definitivt i to DM-grupper i Mekonomen Rally Championship. I 4WD-gruppen nåede Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, op på præcist det dobbelte antal point end de nærmeste konkurrenter og er dermed Danmarksmestre, mens Anders Rygaard/Henrik Skott, Korsør/Maribo, ligeledes er sikre på DM-titlen i 2WD-grupppen trods et halvskidt løb.
 

Men Tegee-Dan Rally betød også, at intet er afgjort inden DM-Finalen – Danboring Rally – som køres i den første weekend af november på Bornholm. Tegee-Dan Rally gav nemlig nye førende i såvel Standard National som i Tunet National-grupperne.

Standard National-gruppen har i de seneste halvandet år været domineret af Morten Grove Nielsen/Frits Grove Nielsen, Silkeborg/Fårvang, men efter at de har taget ti gruppesejre i træk, blev der sat et punktum for denne sejrsrække, da transmissionen gav op midtvejs under løbet.


Henrik Larsen og Jeannette Kvick tog deres første gruppesejr og fører nu Standard National
(Foto: Johnny Pedersen)

Men inden teknikken stoppede de regerende Danmarksmestre, var de blevet udfordret i Tegee-Dan Rally. Ved de to foregående afdelinger af Mekonomen Rally Championship har Henrik Larsen/Jeannette Kvick, Hårlev/Maribo, kunnet tage point fra dem på den såkaldte Danboring Super Special Stage, men ikke kunnet erobre en gruppesejr. Det gjorde de så i Tegee-Dan Rally, for på løbets fire første hastighedsprøver var holdet hurtigst i Standard National, og deres første gruppesejr kørte de sig derfor reelt til. Med sejren overtog de også føringen i kampen om DM-guldet, hvor de nu har tre point mere end Morten Grove Nielsen/Frits Grove Nielsen.

Inden Tegee-Dan Rally havde fem mandskaber stadig teoretiske mulighed for at tage guldet i Tunet National, men efter femte og næstsidste afdeling af Mekonomen Rally Championship er feltet af mesterskabskandidater blevet reduceret til bare to.

Kim Madsen/Kasper Sørensen, begge Sorø, var atter hurtigst i gruppen, men atter løb de ind i tekniske problemer med deres Peugeot 306 Maxi og måtte udgå. Det blev heller ikke til nogen point for Benny Pedersen/Ditte Kammersgaard, Gørding/Kolding, som midtvejs under løbet måtte stoppe med en teknisk defekt.

Det var holdets første nul-score i mere end et år, og udover at gå glip af en pokal mistede de også føringen i Tunet National.


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff susede til sejren i Tunet National
(Foto: Johnny Pedersen)

Den gik i stedet til Kenneth Madsen/Henrik Dernoff, Gørlev/Ringsted, der havde et problemfrit Tegee-Dan Rally, hvor de dog måtte kæmpe for sejren, selv om flere konkurrenter forsvandt. I sidste halvdel af løbet var det således Rasmus Sørensen/Peter Egholm, Ølstykke/Kirke Hyllinge, som udfordrede dem og tog flere gruppesejre på eftermiddagens hastighedsprøver.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Roskilde
  • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: