Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Vinderafslutning på hård sæson

Formel Ford - DK 
05/10/12 

Niklas Dall Knudsen afsluttede sin debutsæson i Formel Ford-klassen med sejr i årets sidste løb. En fjerdeplads i mesterskabet blev det også til for Haderslevs hurtigste racerkører.
 


Niklas Dall Knudsen fik en god afslutning på sin debutsæson
(Foto: Gripping Media)

Efter sin første sæson i racerbiler efter skiftet fra gokart kan Niklas Dall Knudsen se tilbage på et år med op- og nedture. Den første halvdel af sæsonen har været præget af tekniske udfordringer på hans danskbyggede Aquila FD1-racer, men efter sommerferien er både Niklas og hans team, RS Competition, kommet godt efter det.

"Vi fik styr på bilen omkring sommerferien, og lige siden har jeg været med i den sjove ende af feltet - og vundet racerløb", siger Niklas. Årets sidste weekend på FDM Jyllandsringen blev en god afrunding af sæsonen.

Efter en god træning, hvor Niklas var hurtigste mand på banen, blev det tid til tidtagningen. Her kørte den unge sønderjyde på banen og satte en god omgang, hvorefter han måtte en tur af banen for enden af langsiden - til stor irritation for sig selv.

"Det var en træls kørefejl, men i tidtagningen kører man helt ude på grænsen for netop at sætte den hurtigste omgangstid", forklarer Niklas. "Min afkørsel satte en stopper for flere omgange, så jeg røg ned som sjette hurtigste kører."


Fire på stribe - og Niklas i front
(Foto: Gripping Media)

I første heat blev der derimod kæmpet for placeringerne. Efter anden omgang var han på tredjepladsen, men to af sæsonens stærke modstandere fik kæmpet sig forbi og henviste Niklas til femtepladsen, hvor han blev indtil målstregen.

Femtepladsen blev også startplaceringen til andet heat. Igen kæmpede Niklas sig op til tredjepladsen, som han denne gang formåede at holde fast i indtil 12. omgang, hvor teamkammeraten sneg sig forbi.

Sidste heat blev den store success for Niklas såvel som RS Competition. Niklas startede på andenpladsen bagved teamkammerat Markussen, og efter et par omgange blev der byttet rundt på de to pladser - herefter så Niklas sig ikke tilbage. Han kunne i sikker stil køre over målstregen som vinder af årets sidste Formel Ford-heat.


Niklas i sit rette element - på toppen af podiet
(Foto: Gripping Media)

Med endnu en pokal til samlingen og en samlet fjerdeplads i mesterskabet kan Niklas se i bakspejlet og glæde sig over en god debutsæson:

"Det har været noget af en blandet sæson i år. Hvor vi hele foråret kæmpede for at få bilen til at køre som den skulle, har efteråret vist at jeg har farten og stabiliteten, når teknikken spiller. Samtidig har jeg fået lidt ekstra erfaringer med et par løb i 1600 Challenge, og jeg synes at jeg har lært en masse - så nu er jeg klar til nye udfordringer i 2013!"

"En stor tak til RS Competition for indsatsen, og ikke mindst til mine sponsorer for en god sæson. Jeg glæder mig allerede til næste år med flere nye og spændende udfordringer!"

Niklas Dall Knudsen

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Niklas Dall Knudsen
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •