Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Afslutning med manér

Clio Cup - DK 
05/10/12 

Clio CupÅrets mester i Point-S Silkeborg Renault Clio Cup, Kim Lund Johansen, afsluttede 2012-sæsonen i god stil. Både på og udenfor banen. FDM Jyllandsringen lagde som vanligt asfalt til årets sidste baneløb.
 

Allerede ved Grand Prix Danmark kunne den midtjyske racerkører kalde sig for mester, så der var ikke store forventninger til weekendens løb. Men som racerkører gælder kun én placering, og det er den som er øverst på skamlen.


Kim Lund nød årets sidste løb på FDM Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

"Det er dejligt at have sikret mesterskabet i god tid, men det er jo sjovest at køre racerløb for at vinde, så det var målet", fortæller Kim Lund, der da også fik en enkelt sejr med hjem til Voel.

I tidtagningen, der - som størstedelen af resten af sæsonen - var præget af regnvejr, måtte Kim se sig slået af en ung gokartkører, som fik sin banesportsdebut i en Renault Clio Cup-bil. En imponerende præstation, som blev gentaget igen i første heat. Og tredje heat.

Der var dog flere grunde til at mesteren måtte nøjes med andenpladsen i første heat. Dæktrykket var forkert i dækkene på den røde Clio-racer, og det kostede vejgreb. Og så er der ikke meget at gøre, når de andre kørere er hurtigere.


Dansk Mester 2012!
(Foto: Gripping Media)

Lørdag aften blev mesterskabet fejret endnu en gang. Teamet var samlet og kunne nyde god mad og drikke, og der blev sagt tak for en fantastisk sæson. Det er for alvor lykkedes at få samlet et stærkt og solidt team, som har kunnet bære Kim og Clioen igennem sæsonen.

Andet heat blev til en sejr til Kim Lund, som uden den store dramatik kørte den hjem, mens tredje heat resulterede i en andenplads efter en strafbane for påkørsel af den førnævnte gokartkører.

"Det var en satsning, for jeg ville jo gerne vinde løbet, og havde jeg fået farten med ud af svinget i stedet for at ramme Lasse Poulsen, så havde jeg kunnet overhale ham i næste sving", forklarer Kim Lund, der har stor respekt for weekendens debutant:


Den røde Renault Sport Clio har gjort det godt i år
(Foto: Gripping Media)

"Det har været sjovt at køre mod en så ung debutant, som formåede at køre fra alt og alle - havde Lasse deltaget i hele sæsonen, er jeg ikke sikker på at mesterskabet havde været sikret allerede ved Grand Prix Danmark!"

Team Point-S Silkeborg Madbull Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Kim Lund Johansen
  • Madbull Racing
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •