Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Michael Schumacher stopper karrieren

Formel 1 
04/10/12 

Farvel til Formel 1's mest succesfulde kører
Tyske Michael Schumacher lægger endegyldigt hjelmen på hylden og forlader Formel 1 efter mere end 300 Grand Prix og rekordmange VM titler. I alt 7 gange har Michael Schumacher kunnet kåres som verdens bedste racerkører.
 

Der har længe været spekuleret i om Michael Schumacher ville fortsætte hos Sauber i 2013, men på et pressemøde i Japan har han annoceret at det er slut med Formel 1. Han bliver næste år erstattet af Lewis Hamilton og det er en noget skuffet tysker der stopper. "Vi har ikke nået vores mål om at bygge en racer der kan kæmpe med om verdensmesterskabet. Men det er klart at jeg stadig er meget tilfreds med mine resultater i hele min karriere," siger han.

Tyskeren havde et par år uden Formel 1 inden han for tre år siden vendte tilbage sammen med det 'nystartede' Mercedes Grand Prix. Dengang var det udset til at være den perfekte sløjfe på tyskerens karriere hvor Mercedes stod bag ham i 1990'erne, inden han selv tog sagen i egen hånd og vandt 7 VM titler sammen med Benetton og Ferrari.


Michael Schumacher lægger hjelmen på hylden
(Foto: Daimler Chrysler)

Beslutningen om at stoppe er dog ikke kommet som følge af ansættelsen af Hamilton. Energien og fokus på Formel 1 har simpelhen været vigende. "Jeg har tænk over dette i et stykke tid. Vi havde en aftale om tre år, og det var hårdt at fastholde motivationen og energien. Det tænker man mere over nu end da jeg var yngre. Tvivlen om jeg har energien til at fortsætte har været der et stykke tid," fortsætter Schumacher. Han sammenligner det lidt på samme måde som i 2006 hvor han også valgte at forlade Ferrari - simpelthen fordi motivationen og energien ikke længere var til stede.

Det er ikke en tidligere verdensmester der fortryder. "Nu ser jeg frem til min frihed". Og efter involvering i Formel 1 over en 20-årig periode skal det være vel undt at sige stop. En ting er sikkert: han vil altid have sat et aftryk på Formel 1, og spørgsmålet er om der nogensinde bliver en kører der matcher hans rekorder. En sand mester takker af.


Sådan vil Schumacher blive husket
(Foto: Ferrari)

Benji

Læs mere om:
  • Michael Schumacher
  •