Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Modig gambling sikrede Dennis Lind to sejre og en andenplads i DTC mesterskabet

DTC 
04/10/12 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDennis Lind fra Roskilde leverede det optimale resultat ved finalen på DTC, der blev afviklet på Jyllands Ringen søndag eftermiddag. Dennis Lind var forud for de to løb en af fem mulige mesterskabskandidater, men meget skulle flaske sig for at få pokal i mesterskabet og Dennis vidste, at han som minimum skulle sikre sig minimum en sejr, allerhelst to sejre, men det var en præstation kun Jan Magnussen havde præsteret tidligere i år.
 

Ved dagens første løb startede Dennis Lind fra anden startposition på ydersiden af John Nielsen. Da starten gik, så det ud til, at John var kommet bedst afsted, men med en sen nedbremsning til første sving kom Dennis forbi på ydersiden og tog føringen. Det lykkedes Dennis at åbne et lille hul, men mod slutningen af løbet, havde han John Nielsen og Jan Magnussen, der pressede på bagfra. Dennis kørte dog perfekt og kunne dermed tage sin første DTC sejr til stor jubel fra team Memphis Racing.


Dennis Lind fik to sejre ved DTC finaleløbet på Jyllandsringen.
(Foto: Jan Kaiser)

Første pladsen blev byttet til en startplacering som nummer otte i andet løb. Men kort før starten på finaleløbet, begyndte det at regne på racerbanen ved Silkeborg. Det betød naturligvis våd bane, men da bygen var kortvarig, valgte Dennis Lind og hans svenske team Memphis Racing at satse og startede som eneste bil på tørvejrsdæk. Men allerede på vej mod starten var den store gambling ved at gå galt.

Bilen skred ud på den våde bane, men Dennis fangede den lige akkurat, men det var en god indikation på de svære betingelser, Dennis ville blive udsat for de første omgange. Da starten gik, var det da også de øvrige biler på regnvejrsdæk, der trak fra. Dennis kæmpede flot med det manglende vejgreb og holdt sig på en tolvte plads, men var konstant på grænsen til at miste kontrollen med bilen og måtte forsvare sin placering mod bilerne bagfra.

De første omgange bød på flere regndråber og det så ud til, at Dennis’ gambling var en fejl, men da der var kørt omkring fire af de i alt tolv omgange, begyndte Dennis at avancere. Og jo mere banen tørrede, desto hurtigere var Dennis’ omgangstider. Oppe foran havde Casper Elgaard taget en klar føring og var på vej mod sæsonens første sejr, hvilket samtidig ville give ham andenpladsen i mesterskabet. Det var nok kun ganske få, der havde regnet med, at den føring kunne indhentes, men Dennis var flyvende. Han tog konkurrenterne en efter en og med tre omgange tilbage passerede han den tidligere Le Mans vinder John Nielsen, der lå på tredjepladsen. Med overhalingen blev John Nielsen skubbet ned på fjerdepladsen i mesterskabsstillingen.

På vej ud på næstsidste omgang kunne Dennis se Casper Elgaard i front og mod slutningen af omgangen var han forbi. Med overhalingen overtog Dennis ikke kun førstepladsen i løbet, men indtog også andenpladsen i mesterskabet efter årets mester Jan Magnussen. Casper Elgaard blev derimod skubbet ned på fjerdepladsen i den samlede stilling, hvilket gav John Nielsen tredjepladsen i Auto-G DTC mesterskabet.

”Det er den vildeste drøm, der er gået i opfyldelse” sagde Dennis Lind efter løbet. ”Jeg havde dårligt turde drømme om en sejr, så at det rent faktisk blev til to og en andenplads i mesterskabet havde jeg i min vildeste fantasi ikke forestillet mig. Det er så vildt, så man næsten ikke kan forestille sig, at det rent faktisk lykkedes. Da starten gik til første løb var det en bevidst chance, da jeg valgte at gå efter føringen i første sving. Jeg havde tænkt, at nu måtte det være en sejr eller nul point og jeg satsede hele butikken og bremsede så sent som muligt og kom uden om John.

Presset blev stort til sidst, da min motor ikke kørte optimalt, så jeg var ikke sikker på sejren, før jeg så det ternede flag. Ved andet løb satsede vi på tørvejrsdæk. Jeg havde vundet et år tidligere i Spider Cup på en lignende satsning, men jeg må indrømme at jeg de første omgange tænkte, at det var et skodvalg og jeg var sikker på, at vi havde misset vores chance i mesterskabet. Jeg var flere gange tæt på at ryge af banen, men jeg forsøgte at holde hovedet koldt og efter fire omgange kunne jeg mærke, at jeg begyndte at få fart i bilen. Jeg kunne se, at jeg var meget hurtigere end de andre, og med 3-4 omgange tilbage begyndte jeg at tro på en podieplads, men jeg troede ikke på at sejren var mulig, før jeg var helt bag ved Casper.


Dennis Lind fik andenpladsen i Auto-G DTC mesterskabet efter Jan Magnussen med John Nielsen på tredjepladsen.
(Foto: Jan Kaiser)

Det var så vildt, at komme forbi og tage sejren og jeg kan dårligt tænke på en bedre og mere vild sæsonafslutning. At det så også gav andenpladsen i et mesterskab med navne som Jan Magnussen, John Nielsen og Casper Elgaard er jeg bare rigtig stolt over”.

DMD | Danish Motorsport Development

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - DTC - DM
  •