Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

RCZ Racing Cup

Michael Carlsen øverst på podiet på Le Mans

RCZ 
03/10/12 

Michael Carlsen afsluttede sin 2012-sæson på en af de mest historiske baner i motorsporten – banen i Le Mans. For tredje gang i denne sæson var han til start i den franske Peugeot RCZ Racing Cup, og her blev han noteret for en ellevte- og en niendeplads i de to løb.
 

”Niendepladsen har jeg prøvet før i år,” siger racerkøreren fra Vissenbjerg. ”Vi kommer tættere på, men vi mangler stadig lidt. Når vi starter en løbsweekend, er vi godt tre sekunder fra de hurtigste, og når weekenden er omme, er vi nede på et sekund.”

”Men jeg synes, at jeg havde godt styr på banen og hele setuppet af bilen, og så vandt jeg også gentleman-klassen for kørere over 40 år. Jeg er blevet toer et par gange, men denne gang kom jeg først over målstregen, og så fik jeg lov til at stå øverst på podiet. Det var en rigtig herlig oplevelse, når man tænker på, hvilke prominente navne som tidligere har stået på netop Le Mans-banens podium.”


Michael Carlsen på vej ud af en af Le Mans-banens chikaner

Selv om Michael Carlsen nu er blevet medlem af en lille eksklusiv klub af danske racerkørere, som har fået førstepladser på Le Mans, så var det dog ikke på den lange bane, hvor Tom Kristensen, John Nielsen og andre har vundet 24-timers løbet. I stedet var det på den noget kortere permanente bane, som er integreret i langdistancebanen.

”Le Mans er et spændende sted. Der var masser af stemning og atmosfære. Hele byen oser af race, og der er så mange traditioner, så det har været en rigtig god tur. Der var en fantastisk stemning, hvor de 25.000 tilskuere oplevede koncert og show om aftnen og 24-timers løb for gokarts på gokartbanen,” siger Michael Carlsen om sin weekend på Le Mans.

”Selve banen var meget anderledes end den forrige franske bane, som vi kørte på. Val de Vienne var en snæver bane, men dette her er en højfartsbane, og der skulle bilen stilles om. Vi kørte 150 km/t gennem chikanerne, og det er noget, man lige skal lære.”


Michael Carlsen (nummer to fra højre) kom øverst på podiet på Le Mans

Michael Carlsen lærte da også mere og mere, efterhånden som weekenden på Le Mans skred frem. Omgangstiderne faldt, og han var mere konkurrencedygtig i søndagens end i lørdagens løb.

”Jeg fulgte godt med på de første 5-6 omgange, men så taber jeg lidt pusten, så jeg tror, at der er nogle ting, som driller os med traction og fart ud af svingene på bilen,” siger han. ”Men som alt muligt andet er en ny bane svær. Konkurrenterne er dygtige, men jeg er glad for, at jeg endelig kunne slå min rival i gentleman-klassen.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  • Le Mans
  • 30/09/12 - Le Mans - RCZ
  •