Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Nicholai Eberhard bliver mester i første sæson

SuperCup 
03/10/12 

Den kun 20 årige mekaniker, Nicholai Eberhard fra Hinnerup, sluttede årets mesterskab i YOKOHAMA SuperCup af med bravour, og kan fejre sin første sæson i racerløb med et Danmarksmesterskab.
 

Nicholai fik racerlicens i marts i år. Da han kun godt tre måneder senere kørte ud på Jyllandsringen den 27/5, havde han derfor aldrig kørt racerløb før. Allerede her kørte han sig til både en første, anden og tredjeplads. Han startede med at køre de første 5 løb i sin fars, Ole Eberhards MG ZR 160 (som faren selv har kørt løb i siden 2005). Derefter blev der indkøbt en VW Polo GTI Cup racer som han kørte i de sidste 9 løb.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

Det blev bla. til 6 førstepladser ud af 14 løb, hvor han sluttede af med 2 førstepladser og en 3 plads på Jyllandsringen den 30-09.

"Vi havde overhovedet ikke forventet at det skulle slutte med et mesterskab, egenligt havde vi regnet med at det bare skulle være en indkørings sæson", fortæller far og Teamchef, Ole Eberhard.
Ole var en stolt far, da Allan Osbech, fra YOKOHAMA Danmark sagde tillykke til Nicholai.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

Ole Eberhard fortæller, at de nu er ved at planlægge sæsonen for 2013, hvor de stiller med 2 VW Polo GTi Cup racere. En til Nicholai og en til hans bonus bror Martin Jensen Hinnerup, som fylder 18 år i April 2013. Martin fik racerlicens sammen med Nicholai.

Martin er i lære som mekaniker hos SMC biler i Risskov. Selvom han heller ikke har racererfaring, vil det blive spændende at se, om han gør det lige så godt som storebroderen. Ole Eberhard fortæller at Martin har flair for noget med 4 hjul og motor. Selv tager Martin det meget roligt, præcis som Nicholai, og siger ”vi må se”.


(Foto: Mogens Roy Nielsen)

Så nu skal vi bruge efterår og vinter til at optimere bilerne til sæsonen 2013, hvor vi forventer at der bliver op til 20-25 biler.
"Så vi glæder os meget til sæson 2013", slutter Team Chef Ole Eberhard fra HM Motorsport af med.

Mogens Roy Nielsen


Læs mere om:
  • Nicholai Eberhard
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - SuperCup - DM
  •