Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Nicolai Sylvest dansk mester i Formel Ford

Formel Ford - DK 
03/10/12 

Nicolai Sylvest opnåede søndag sin racerkarrieres foreløbige højdepunkt, da han sikrede sig mesterskabet i den danske Formel Ford-klasse på FDM Jyllandsringen, hvor årets finale blev kørt. Og titlen blev erobret på fornemmeste vis, for selv om den blot 15-årige skoleelev havde muligheden for at køre taktisk og afventende, så gav han alligevel gas, vandt en sejr og kom på podiet i de to øvrige løb i weekenden.
 

”Det er bare en drøm, dette her. At blive mester i Formel Ford i sin første sæson, det er der ikke mange, som har gjort før mig,” siger Nicolai Sylvest.


Nicolai Sylvest kørte mesterskabet hjem i Formel Ford

Teenageren fra Jægerspris ankom til banen med et forspring på 38 point, og der var i alt 75 point at kæmpe om. Det var en solid ballast at have i ryggen, men programmet var også skrapt.

”Det første løb skulle jeg starte fra position tre, men da Formel Ford-klassen skulle køre sine tre løb indenfor bare fire timer, fik jeg besked af både min teamchef Elvin Nielsen og min far om, at jeg skulle tage den med ro. For hvis jeg fik en skade i det første løb, så var det måske ikke sikkert, at bilen kunne blive klar til det andet eller tredje løb,” siger Nicolai Sylvest.

Han tog det da også roligt i starten, for i stedet for at forsøge at passere de to kørere foran sig valgte han at komme sikkert igennem det første sving, der ofte har lagt asfalt til mange kollisioner. Nicolai Sylvest lå således på sjettepladsen efter en halv omgang, men støt og roligt begyndte han så at arbejde sig tilbage.

”Jeg syntes, at jeg havde farten til at køre stærkt, og man kan altså også komme til at begå fejl, hvis man skal passe for meget på, så jeg valgte at give gas,” siger han. Og det gjorde han, og det endte med en sejr. Men den vel nok mest tætte i år. ”Da jeg kørte over målstregen, lå min værste rival Michael Markussen halvvejs oppe på siden af mig, mens min teamkammerat Lasse Sørensen med fronten på sin bil prikkede til bagenden på min bil!”

I det næste løb var det så teamkammeraten Lasse Sørensen, der vandt. Nicolai Sylvest lod ham få et forspring i front, hvorefter han selv satte jagten ind på ham, for på den måde blev den vigtigste konkurrent Michael Markussen forhindret i at vinde, og dermed var Nicolai Sylvest sikker på sit mesterskab, selv om der stadig manglede et løb. Og i det løb blev det til en tredjeplads – den 17. podieplads ud af 21 mulige i en helt fantastisk sæson.

”Bagefter har jeg fået at vide, at jeg er den yngste danske mester nogensinde i Formel Ford. Før mig var det ingen ringere end Kevin Magnussen, der havde rekorden, så jeg er rigtig stolt over, at det nu er mig, som har rekorden,” siger den 15-årige Nicolai Sylvest. ”Med mit mesterskab synes jeg også, at jeg har levet op til de forventninger, Team Danmark og Dansk Automobil Sports Union havde til mig, da de gjorde mig til en del af deres elitesatsning.”


Nicolai Sylvest slog konkurrenterne og kom øverst på podiet

Sæsonen var oprindeligt planlagt til at skulle være slut nu, men det flotte resultat gør, at teamet omkring Nicolai Sylvest nu arbejder på at få ham til start i den legendariske Formel Ford Festival på Brands Hatch i slutningen af oktober. Det kræver dog en dispensation fra det engelske britiske bilsportsforbund, da Nicolai Sylvest ikke opfylder alderskravet.

Jesper Sylvest


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • Jyllandsringen
  • 30/09/12 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •