Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport jagter fire sejre i træk

DM Rally 
02/10/12 

Christian Jensen og Freddy Pedersen har indtil nu haft en flot sæson. I deres Peugeot 207 Super 2000 fra Peugeot Sport Dealer Team DK har makkerparret fra Ans og Bjerringbro taget generalsejren i de seneste tre afdelinger af Danmarksmesterskabet i rally. I første weekend af oktober gælder det så næste løb.
 

”Vi kommer for at vinde,” slår Christian Jensen fast forud for Tegee-Dan Rally, som køres ved Roskilde. Det er et løb, hvor han og Freddy Pedersen kan sikre sig guldmedaljerne på forhånd, selv om der resterer endnu et løb.

”Vi tager dette løb som ethvert andet løb i denne sæson. Vi stiller op for at vinde, og så må vi tage den derfra.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen

Christian Jensen og Freddy Pedersen har som altid forberedt sig godt på de kommende hastighedsprøver, og de glæder sig til det, der venter dem i Tegee-Dan Rally.

”De hastighedsprøver, vi på forhånd har fået lov til at køre på, er godt nok gode,” siger Christian Jensen. ”Der er hop, mange sving og skæve hop, så det skal nok blive udfordrende. Der er dog en enkelt prøve ved Snoldelev, som bliver meget, meget hurtig, for den også er lang, og det vil nok være på sådan en prøve, at vi kan få problemer med gruppe N-bilerne.”

”Vejret kan spille en faktor i løbet, der er et længere og mere krævende løb. Det er sjovere at skulle kæmpe, for Freddy og jeg er ikke gode til at køre afventende. Vi går efter en filosofi om at give gas fra starten.”

Et hold, der vil give Christian Jensen og Freddy Pedersen modstand, er holdkammeraterne Esben Hegelund og Karsten Isaksen fra Hadsten og Isaksen. Ligesom de også gjorde i den forrige DM-afdeling.

”Jeg forventer, at der bliver kørt taktisk fra mange deltageres side,” vurderer Esben Hegelund.

”Der er mange, som ligger godt til placeringsmæssigt, men der er også nogle, som kan hente meget endnu. Vi har desværre langt op til podiepladserne i DM, så alt kan ske, og vi vil give max attack fra start. Vi går efter en top 3-placering, og det var min egen skyld, at vi ikke fik andenpladsen sidste gang. Men vi skal i hvert fald i top 3 denne her gang. Det er målet.”


Esben Hegelund og Karsten Isaksen

Esben Hegelund glæder sig meget til de hastighedsprøver, som venter i Tegee-Dan Rally.

”Det ser klart ud til, at det bliver nogle teknisk krævende prøver, og det passer mig rigtig, rigtig godt,” siger han. ”Med de biler, vi har, har vi mulighed for at gøre en forskel. Det bliver et krævende løb, og man vil gøre klogt i at køre lidt taktisk, for så kan man få en god placering sidst på dagen.”

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge håber også at gøre en god figur i det sjællandske rally – specielt efter deres seneste DM-optræden.

”Vi havde nogle problemer med undervognen sidste gang, men nu har vi fået opdateret den, så jeg håber, at det kan give noget på stopuret,” siger han. ”Jeg har set prøverne, og de ser virkeligt spændende ud.”


Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith

Men køreren i den lave Peugeot RCZ indrømmer også, at Tegee-Dan Rally bliver en svær nød at knække.

”Der er rigtigt mange med i Tunet National denne her gang. Jeg har før sagt, at jeg gerne vil i top 3. Det vil jeg også gerne denne her gang, men det bliver vist noget af en udfordring,” siger Kjeld Seidler. ”Kim Madsen og Kenneth Madsen kører rigtigt stærkt, men Benny Pedersen kommer vi tættere på. Rasmus Sørensen stiller også op i min gamle bil, så det er måske mere realistisk med en femte- eller sjetteplads.”

”Det er en hård klasse, men det er sjovt, når der er så mange. Men top 3 skal gerne være muligt i det felt, selv om det nok bliver svært.

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Freddy Pedersen
  • Karsten Isaksen
  • Kjeld Seidler
  • Marc Troels-Smith
  • Roskilde
  • 06/10/12 - Roskilde - DM Rally
  •